Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr θα σας παρουσιάσει τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου!

Φανταστείτε τα!

No. 26. Nautilus House, Πόλη του Μεξικό, Μεξικό

Τοποθεσία: Πόλη του Μεξικό, Μεξικό
Ημερομηνία: Ολοκληρώθηκε το 2006
Αρχιτέκτονας: Javier Senosiain
Σκοπός: Κατοικία

Το σπίτι Nautilus βρίσκεται κοντά στην πόλη του Μεξικό και αποτελεί το μοναδικό σπίτι στον κόσμο, που έχει το σχήμα ενός τεράστιου κοχυλιού!

Ο μεξικανός αρχιτέκτονας Javier Senosiain της εταιρείας Arquitectura Organica σχεδίασε αυτό το εντυπωσιακό κτίσμα και συνέβαλε στη δημιουργία του.

Ο σχεδιασμός του είναι άκρως καινοτόμος, ασυνήθιστος και τολμηρός, αφού ο ίδιος ο δημιουργός του αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στοιχεία της υδρόβιας ζωής στην αρχιτεκτονική του.

Παίρνοντας έμπνευση από το έργο του Γκαουντί και του Frank Lloyd Wright, ο Javier Senosiain έφερε στην Πόλη του Μεξικό ένα εντυπωσιακό παράδειγμα αυτού που ο ίδιος αποκαλεί «Βιο-Αρχιτεκτονική», δηλαδή την ιδέα ότι τα κτήρια που έχουν ως βάση τις οργανικές μορφές, μας επαναφέρουν στην τοπική ιστορία, την παράδοση και τις πολιτισμικές μας ρίζες, δημιουργώντας αρμονία με τη φύση.

Σήμερα στο σπίτι κατοικεί μια οικογένεια με δύο παιδιά, οι γονείς των οποίων κουράστηκαν να ζουν σε συμβατικά σπίτια και θέλησαν να έρθουν σε επαφή με τη φύση.

Το Nautilus House προσφέρει ένα μείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής και σύγχρονης τέχνης. Το σπίτι διαθέτει έναν εντυπωσιακό τοίχο με πολύχρωμα βιτρό, ενώ κάθε του λεπτομέρεια έχει επιλεγεί προσεκτικά ώστε να συμβαδίζει με το θέμα του κτηρίου.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…