Αν θεωρείτε ότι η λεγόμενη αυτοκρατορική Βιέννη είναι ένας ακατάλληλος προορισμός για την τσέπη σας, μάλλον θα πρέπει να το σκεφτείτε καλύτερα.

Οι προτάσεις για ένα ταξίδι χαμηλού προϋπολογισμού είναι πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες και περιλαμβάνουν εκτός από οικονομική διαμονή σε ξενώνες της πόλης, δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις για το καλοκαίρι.

Οι ξενώνες και τα καταλύματα χαμηλού προϋπολογισμού της Βιέννης προσφέρουν κάτι περισσότερο από μια ικανοποιητική εναλλακτική λύση για τους επισκέπτες, που έχουν αποφασίσει να διανυκτερεύσουν στην πόλη. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, είναι όμορφα σχεδιασμένοι και οι περισσότεροι βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, κατάλληλα για περαιτέρω εξερεύνηση.

Η Βιέννη προσφέρει σχεδόν 1.800 κλίνες σε ξενώνες, που κυμαίνονται από έναν απλό ξενώνα σε πύργο, όπου μπορεί κανείς να νοικιάσει ένα κρεβάτι με 6 ευρώ, μέχρι τους μεγάλους και άνετους Ξενώνες Νεότητας (Youth Guest Houses). Σας συνιστούμε να κάνετε τις κρατήσεις σας πριν φτάσετε στην πόλη, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη.

Η αλυσίδα Meininger Hotel άνοιξε δυο νέους ξενώνες στο district 2, λίγα μέτρα μακρυά από την παλιά πόλη της Βιέννης, ενώ η αυστριακή αλυσίδα ξενώνων Wombats άνοιξε το τρίτο της κατάλυμα, αυτή τη φορά στην δημοφιλή περιοχή Naschmarkt.

Το νέο Motel One Wien-Westbahnhof έχει ήδη υποδεχθεί τους πρώτους του επισκέπτες στο ανανεωμένο Bahnhofscity Wien West, ακριβώς έξω από το μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της Βιέννης, τη Mariahilfer Strasse.

Ο ξενώνας Roomz Vienna εξισορροπεί την μακρινή του θέση από το κέντρο της πόλης με μια εξαιρετική σύνδεση του μετρό, που θα σας οδηγήσει στην καρδιά της δράσης σε λίγα μόνο λεπτά.

Μια ακόμα οικονομική επιλογή είναι το κάμπινγκ. Υπάρχουν τρεις εγκαταστάσεις κάμπινγκ στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά της πόλης, που προσφέρουν άπλετο χώρο ακόμα και για τροχόσπιτα. Ο χώρος κάμπινγκ στη νότια Βιέννη άνοιξε ανανεωμένος για φέτος. Αν θέλετε να βρίσκεστε κοντά στα αξιοθέατα και τα καταστήματα της πόλης, ιδανική επιλογή είναι το Camping Ground Neue Donau. Εδώ, θα βρείτε επίσης ένα γήπεδο beach volley και μια παιδική χαρά περιπέτειας αφιερωμένη στον Αστερίξ.

Με την κάρτα της Βιέννης, στη χαμηλή τιμή των 19,90 €, μπορείτε να ταξιδέψετε για 72 ώρες σε μετρό, λεωφορεία και τραμ, αλλά και να απολαύσετε 210 επιπλέον εκπτώσεις.

Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ

Πληροφορίες για τους ξενώνες
Wombats City Hostel Vienna Το Naschmarkt, Rechte Wienzeile 35, 1040 Βιέννη, www.wombats-hostels.com
Roomz Vienna, Paragonstrasse 1, 1110 Βιέννη, www.roomz-vienna.com
Motel One Wien-Westbahnhof, Europaplatz 3, 1150 Βιέννη, www.motel-one.com
Meininger Hotel Wien Downtown Franz, Rembrandtstraße 21, 1020 Βιέννη, www.meininger-hotels.com
Meininger Hotel Wien Downtown Sissi, Schiffamtsgasse 15, 1020 Βιέννη, www.meininger-hotels.com

Δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις:

Μάιος – Σεπτέμβριος
Καλοκαίρι στο Κανάλι του Δούναβη
Στο Open Art υπαίθριο φεστιβάλ τέχνης θα απολαύσετε μουσική από DJs σε συναυλίες, μια ευρεία γαστρονομική σκηνή, καθώς και αθλητισμό και κολύμπι.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

8 Μαΐου – Σεπτέμβριος 2013
Καλοκαίρι στα Μουσεία
Τα Μουσεία της Βιέννης μετατρέπονται σε ένα άκρως καλοκαιρινό στέκι. Εκτός από την τέχνη και τον πολιτισμό, οι επισκέπτες καλούνται να χαλαρώσουν στους κήπους πίνοντας μπύρα, καθισμένοι σε μοντέρνα έπιπλα, υπό τους ήχους σύγχρονης μουσικής.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

11 Μαΐου – 5 Οκτωβρίου 2013, κάθε Σάββατο
Ακούστε «Burgmusik” σε μια συναυλία του συγκροτήματος Brass Deutschmeister.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ

29 Ιουνίου έως 1 Σεπτεμβρίου 2013
Μουσικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην πλατεία του Δημαρχείου Ιδανική πρόταση για τους λάτρεις της μουσικής, που θα συνοδεύσουν τα βράδια τους με μια μεγάλη ποικιλία από υπαίθριες γαστρονομικές απολαύσεις.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ