Ένα υπέροχο σκηνικό στη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας

Η λίμνη Κρεμαστών με την απέραντη ομορφιά - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:15
12/11/2019
Ένα υπέροχο σκηνικό στη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας
2
loading

Η λίμνη Κρεμαστών είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος και  δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών το 1965 από την συσσώρευση υδάτινων όγκων των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη. Είναι, όμως και μία από τις ωραιότερες στη χώρα καθώς το τοπίο που την περιβάλλει είναι απλά μαγευτικό.

Η λίμνη βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας οι οποίοι ενώνονται μέσω της Γέφυρας της Επισκοπής και έχει χωρητικότητα 4.750.000.000 κυβικά νερού. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως την πιο όμορφη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας και δεν έχουν άδικο. Τα γαλαζοπράσινα νερά και τα φιόρδ που δημιουργούνται αλλά και τα πολυάριθμα μικρά νησάκια δημιουργούν την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό προορισμό.

Η λίμνη Κρεμαστών βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο και περίπου 55 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Η δημιουργία της είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της βιοποικιλότητας και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής.

Αποτελεί ιδανικό προορισμό χειμώνα-καλοκαίρι, ενώ  η περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΣΠ.ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ

    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΜΕΣΩ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ 2 ΝΟΜΩΝ--ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ.

  2. avatar ΒΓ

    Εκπληκτικό τοπίο!! Στη λίμνη υπάρχει και άλλη γέφυρα που ενώνει την Αιτωλοακαρνανία με την Ευρυτανία, η γέφυρα Τατάρνας. Ο πολιτικός μηχανικός που τη σχεδίασε εχει κερδίσει 3 διεθνή βραβεία για την κατασκευή της.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει