Φθινόπωρο στη λίμνη Κερκίνη

Ένα άκρως ειδυλλιακό σκηνικό - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:00
20/10/2019
Φθινόπωρο στη λίμνη Κερκίνη
1
loading

Αν ψάχνετε για μία απόδειξη πως όταν το ανθρώπινο χέρι θέλει, μπορεί να δημιουργήσει μικρά θαύματα, όμοια με εκείνα της γενναιόδωρης φύσης, τότε θα την βρει στη λίμνη Κερκίνη! Ήταν το 1932, όταν στα βορειοδυτικά του νομού Σερρών, κάτω από το βουνό Μπέλες, κατασκευάστηκε φράγμα στον ποταμό Στρυμόνα, κοντά στο χωριό Λιθότοπος.

Σκοπός της δημιουργίας του ήταν να συγκρατήσει τον ποταμό, αλλά και η άρδευση της πεδιάδας των Σερρών. Το μικρό αυτό τεχνητό έργο, η λίμνη Κερκίνη, χρόνια αργότερα έμελλε να εξελιχθεί σε ένα μικρό ανθρώπινο «θαύμα», που μοιάζει με εκείνα που απλόχερα χαρίζει η φύση.

Το τοπίο γύρω από αυτήν είναι ειδυλλιακό, όλες τις εποχές του χρόνου. Μικρά χωριά, παραλίμνια δάση, νεροβούβαλοι, πλήθος ψαριών, εκατοντάδες είδη άγριων πουλιών, εκ τω οποίων και κάποια προστατευόμενα ή υπό εξαφάνιση, και πλήθος φυτών, όπως το νούφαρο και το νεροκάστανο, συνθέτουν το εξαιρετικής ομορφιάς σκηνικό και τον μεγάλης σημασίας υδροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης.

Στην περιοχή της Κερκίνης υπάρχουν πολλά είδη θηλαστικών όπως το τσακάλι, ο λύκος, η αγριόγατα, η βίδρα, κ.α.  Ενώ ο αργυροπελεκάνος και η λαγγόνα,  που ζουν εκεί, είναι μοναδικά στον κόσμο είδη, απειλούμενα με εξαφάνιση.

Η Κερκίνη, όμως, διαθέτει και μία μοναδική ομορφιά. Μάλιστα, η θέα από το χωριό Λιθότοπος, που βρίσκεται δίπλα στο φράγμα, απλά σας κόβει την ανάσα. Επίσης, μην παραλείψετε βαρκάδα με τις παραδοσιακές «μπλάβες», ειδικές βάρκες που πλέουν ακόμα και σε πολύ ρηχά νερά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar φωφω

    Λίμνη στη μακεδονία,νότια από το βουνό,μπέλες,κοντά στο χωριό,κερκίνη, στο ποταμό στρυμόνα. Έπειτα από διευθέτηση της κοίτης του μεγάλου ποταμού στρυμόνα,το μεγαλύτερο μέρος της αποξηράνθηκε και καλλιεργείται (61.000 μ2)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει