Απέναντι από την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, σε απόσταση μόλις 1.200 μέτρων, βρίσκεται ένα μικροσκοπικό και καταπράσινο νησάκι, το οποίο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αποτελεί ιδανική επιλογή για δροσιστικά μακροβούτια.

Ένας μικρός φυσικός παράδεισος και όαση δροσιάς, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες του νησιού των Φαιάκων, που συνδυάζει ιδανικά το μεγαλείο της φύσης με εκείνο της θάλασσας, σε απόσταση αναπνοής από την πόλη.

Εκτός από τα μακροβούτια στην οργανωμένη παραλία, στο νησάκι λειτουργεί αναψυκτήριο και εστιατόριο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανακαλύπτουν την φυσική ομορφιά του μέσα από τα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια του.

Το νησάκι Βίδο ήταν γνωστό και ως Πτυχία, Άγιος Στέφανος και Νησί της Ειρήνης, με την ονομασία που επικρατεί μέχρι σήμερα να αποτελεί παράφραση του ονόματος του ιδιοκτήτη του Guido Malipieri, ευγενούς στον οποίο είχε περάσει η κυριότητά του κατά τον μεσαίωνα.

Στα όσα αξίζει κανείς να δει από κοντά στο νησάκι Βίδο το μνημείο των Σέρβων στρατιωτικών (Σέρβικο Μαυσωλείο), καθώς και η αναπαλαιωμένη ιστορική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου.

Το Βίδο προσεγγίζεται από το παλαιό λιμάνι της Κέρκυρας με τακτικά δρομολόγια.