Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι ημερήσιες από την πόλη μοιάζουν ιδανικές αφορμές για αναζωογονητικές ανάσες δροσιάς σε κοντινή απόσταση από την πόλη. Ειδικά όταν πρόκειται για προορισμούς που συνδυάζουν μαζί και το θαλασσινό στοιχείο, τότε οι, όποιες, αντιστάσεις εξαφανίζονται εντελώς.

Εύβοια

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας, αποτελεί ιδανική επιλογή για «ανάσες» αναζωογόνησης από την Αθήνα. Συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τον Ωροπό και την Ραφήνα, ενώ μέσω της γέφυρας της Χαλκίδας, μπορεί να προσεγγίσει κάποιος την Εύβοια και οδικώς.

Όσοι δεν θέλετε να σας λείψουν οι ανέσεις που έχετε συνηθίσει κατά την διάρκεια των εξορμήσεών σας επιλέξτε το βόρειο, πιο τουριστικά ανεπτυγμένο τμήμα του νησιού, ενώ για πιο αυθεντικές εμπειρίες ανακαλύψτε μέρη στην άγνωστη, για τους πολλούς, νότια Εύβοια.

Αίγινα

Το πιο κοντινό νησί στην Αθήνα και κλασική λύση για ημερήσιες εκδρομές, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Η Αίγινα, το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Αργοσαρωνικού σας υποδέχεται στο γραφικό λιμανάκι της πρωτεύουσάς της, υποσχόμενη μια όμορφη εμπειρία.

Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι το κατάλευκο εκκλησάκι του Αϊ Νικόλα που καλωσορίζει τους επισκέπτες, ενώ καΐκια και ψαροταβέρνες συμπληρώνουν γραφικά τα νεοκλασικά και τα μνημεία.

Η παλιά πρωτεύουσα της Αίγινας είναι η Παλαιοχώρα. Αποκαλείται και νησιωτικός Μυστράς, ενώ είναι σκαρφαλωμένη μακριά από τη θάλασσα, για προστασία από τους πειρατές. Πινελιά που θυμίζει Κυκλάδες είναι η Πέρδικα, το όμορφο λιμανάκι του νησιού, με «θέα» το νησάκι Μονή.

Λουτράκι

Ένας προορισμός για κάθε εποχή, με μεγάλο του ατού την κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Για ένα πιο απολαυστικό ταξίδι, επιλέξτε την παλιά εθνική οδό για να φτάσετε στο Λουτράκι. Μια διαδρομή δίπλα στη θάλασσα που πραγματικά αξίζει να κάνετε καθώς πρόκειται για μαγεία.

Στο Λουτράκι θα κάνετε βουτιές σε μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της περιοχής, θα απολαύσετε την βόλτα σας στην παραλιακή περαντζάδα με τους φοίνικες, θα πιείτε τον καφέ σας και θα τσιμπήσετε κάτι στα τσέκια του παραλιακού πεζόδρομου.

Ναύπλιο

Μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, χαρακτηρίστηκε από τους Ενετούς κατακτητές ως η «Νάπολη της Ανατολής», με τους περισσότερους να την γνωρίζουν ως την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους το 1828-1833, επί Ιωάννη Καποδίστρια. Σήμερα το Ναύπλιο αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, με πλούσια ιστορία και σπουδαία μνημεία και αξιοθέατα.

Σημεία αναφορά της το περίφημο Παλαμήδι, που στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου από την εποχή της Ενετοκρατίας και «παρακολουθεί» τα τεκταινόμενα στην πόλη του Ναυπλίου αφ’ υψηλού. Το πολυφωτογραφημένο Μπούρτζι και η κεντρική Πλατεία Συντάγματος με το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και ο Μεγάλος Δρόμος, όπως αποκαλείται ο πολυσύχναστος πεζόδρομος της Σταϊκοπούλου στην Παλιά Πόλη.