Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ισπανία συνδυάζει πλούσιο παρελθόν και εντυπωσιακά αξιοθέατα. Η Βαλένθια είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τούρια και θεωρείται η πατρίδα της παέγιας.

Με φουτουριστικά κτίρια και παραδοσιακά δρομάκια στην Παλιά Πόλη, είναι γνωστή για την ομώνυμη ομάδα ποδοσφαίρου αλλά και για τις απέραντες εκτάσεις με πορτοκαλεώνες. Είναι ιδανική πόλη για να την ανακαλύψει κανείς με περπάτημα, καθώς διαθέτει πολλούς πεζοδρομημένους δρόμους και μεγάλα πεζοδρόμια.

Στην Παλιά Πόλη και στην Plaza Colegio del Patriarca, ακολουθήστε τους δρόμους του μεταξιού και στην Mercado Central, ταξιδέψτε στις γεύσεις της Ισπανίας. Ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει το παλάτι Marquise του 18ου αιώνα, το Μουσείο Καλών Τεχνών και το Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης.

Το πάρκο του ποταμού Τούρια είναι το μεγαλύτερο της Ισπανίας και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Η Πόλη των τεχνών και των επιστημών είναι ένα φουτουριστικό συγκρότημα μουσείων, κινηματογράφων, θεάτρων και άλλων πολιτιστικών χώρων, σχεδιασμένο από τον διάσημο Βαλενθιάνο αρχιτέκτονα Καλατράβα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τους Πύργους του Quart και του Serrano που κατασκευάστηκαν το 1394 και τον καθεδρικό της πόλης, όπου λέγεται ότι φυλάσσεται το Άγιο Δισκοπότηρο και βρίσκεται μεταξύ της Plaza de la Virgen και της Plaza de la Reina. Αν επιλέξει κανείς να ανεβεί περίπου 200 σκαλοπάτια μέχρι την κορυφή του θα απολαύσει πανοραμική θέα σε όλη την πόλη.

Το Lonja de la Seda ή η αγορά του μεταξιού είναι ένα εντυπωσιακό κτίριο, που έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ως ένα μοναδικό παράδειγμα της Βαλενθιάνικης γοτθικής αρχιτεκτονικής. Βρίσκεται απέναντι από την κεντρική αγορά και χτίστηκε το 1483.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Βαλένθια / Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 5 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα μέσω Ρώμης και 6 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ρώμης.