Ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της Ευρώπης συνδυάζει ειδυλλιακές παραλίες, διεθνή φεστιβάλ τζαζ και αριστοκρατικό στιλ.

Το Σαν Σεμπαστιάν βρίσκεται στη βόρεια Ισπανία και χαρακτηρίζεται ως η βασίλισσα της Χώρας των Βάσκων.

Είναι χτισμένο στην άκρη τριών παραλιών, της δημοφιλούς Playa de la Concha με το νησί Santa Clara, της Playa de Ondarreta και της Playa de Gros.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Παλάτι Μιραμάρ, το παλάτι Αγιέτε και το λιμάνι της πόλης, όπου βρίσκονται εστιατόρια, καταστήματα και μουσεία.

Ο ταξιδιώτης θα κολυμπήσει στην παραλία la Concha και θα περπατήσει στην Παλιά Πόλη με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και ατμόσφαιρα, που στους πεζόδρομούς της φιλοξενούνται συχνά πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Θα απολαύσει τη μοναδική θέα στον κόλπο La Concha από την κορυφή του λόφου Igueldo και θα επισκεφθεί το Teatro Principal που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’30 και φιλοξενεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Σαν Σεμπαστιάν / Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 6 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα μέσω Βαρκελώνης και 4 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για Βαρκελώνη. Από εκεί φτάνει κανείς στο Σαν Σεμπαστιάν με πτήση διάρκειας 1 ώρας και 10 λεπτών.