Η Λιουμπλιάνα ακροβατεί ανάμεσα στο παλιό και το νέο, συνδυάζοντας μποέμ γοητεία με νεανική και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα.

Η λιλιπούτεια σλοβένικη πρωτεύουσα είναι χτισμένη στις καταπράσινες όχθες του ποταμού Λιουμπλιάνικα και είναι μια πόλη – κόσμημα που αποπνέει αέρα αυθεντικής κομψότητας και αρχοντιάς σε κάθε της γωνιά.

Με πλούσιο γαστρονομικό πολιτισμό, έντονη νυχτερινή ζωή και πράσινη καρδιά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τη γραφικότητά του.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τα ερείπια της αρχαίας Emona, το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο και τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου με τον πράσινο τρούλο και τα δίδυμα καμπαναριά.

Ο Γιόζε Πλέτσνικ, γνωστός και ως «Γκαουντί» της Λιουμπλιάνα, σχεδίασε την κεντρική περαντζάδα του πάρκου Tivoli, το οποίο έχει κι ένα μπαρόκ αρχοντικό στο πιο κεντρικό του σημείο.

Ο επισκέπτης θα ανακαλύψει την πόλη περπατώντας από την πλατεία Presernov και στα δρομάκια γύρω από τις πλατείες Mestni και Gornji που είναι γεμάτα cafes, μπαράκια και μικρά μαγαζιά.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

lioumpliannmap

Λιουμπλιάνα/ Σλοβενία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η πτήση από Αθήνα διαρκεί 3 ώρες και 55 λεπτά για τη Λιουμπλιάνα μέσω Φρανκφούρτης και από Θεσσαλονίκη 4 ώρες και 5 λεπτά μέσω Μονάχου.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.