Χτισμένη στα βουνά των Άνδεων του νότιου Ισημερινού η Κουένκα συναρπάζει με τα μοναδικά της τοπία.

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στον Εκουαδόρ, βρίσκεται περίπου 2.500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι γνωστή για την εκπληκτική αποικιακή αρχιτεκτονική στο κέντρο της πόλης. Το ιστορικό κέντρο της χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Είναι ακόμη γνωστή για την προκυμαία του ποταμού Tomebamba και τα χειροτεχνήματα της. Τα περίφημα καπέλα Παναμά φτιάχνονται στο Εκουαδόρ και οι παλαιότερες βιοτεχνίες βρίσκονται στην Κουένκα όπου εξακολουθούν να διατηρούν την παράδοση αν και οι παραλλαγές πλέον είναι δεκάδες. Τα μυστικά για την δημιουργία αυτού του καπέλου περνούν από γενιά σε γενιά και ακόμα και σήμερα φτιάχνεται στο χέρι.

Η κεντρική πλατεία του, το Parque Calderón, φιλοξενεί το καταγάλανο Catedral Nueva και το Catedral Vieja του 16ου αιώνα, που τώρα είναι θρησκευτικό μουσείο. Το Museo y Parque Arqueológico Pumapungo παρουσιάζει ερείπια και αντικείμενα από την πόλη Incan του Tomebamba.
Το El Sagrario είναι ο παλιός καθεδρικός ναός που χτίστηκε τον 16ο αιώνα και μετατράπηκε σε μουσείο.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΚΟΥΕΝΚΑ ΕΚΟΥΑΔΟΡΚουένκα / Εκουαδόρ

Διαφορά ώρας: 8 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο των ΗΠΑ (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1.19 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 19 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα μέσω Άμστερνταμ και Κίτο και 27 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Τελ Αβίβ, Άμστερνταμ και Κίτο.

ΚΟΥΕΝΚΑ ΕΚΟΥΑΔΟΡ

ΚΟΥΕΝΚΑ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΚΟΥΕΝΚΑ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΚΟΥΕΝΚΑ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΚΟΥΕΝΚΑ ΕΚΟΥΑΔΟΡ

ΚΟΥΕΝΚΑ ΕΚΟΥΑΔΟΡ

ΚΟΥΕΝΚΑ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΚΟΥΕΝΚΑ ΕΚΟΥΑΔΟΡ