Επιβλητικοί καθεδρικοί ναοί, προεδρικά μέγαρα και η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά του κόσμου χαρακτηρίζουν την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας.

Στην Αντίς Αμπέμπα ο επισκέπτης θα πάρει μια γεύση της πραγματικής Αφρικής, στην πόλη όπου συνυπάρχουν περίπου 80 εθνότητες που μιλούν 80 διαφορετικές γλώσσες.

Βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Εντότο σε υψόμετρο 2355 μέτρων και δημιουργήθηκε το 1896, όταν η σύζυγος του αυτοκράτορα Μενελίκ Β’ του ζήτησε να κτίσει εκεί ένα θερινό παλάτι.

Η Αντίς Αμπέμπα σημαίνει «νέο λουλούδι» στα αμχαρικά και υπάρχουν χριστιανικές, μουσουλμανικές κι εβραϊκές κοινότητες.

Αποτελεί μια ραγδαία αναπτυσσόμενη μητρόπολη και τη διπλωματική πρωτεύουσα της Αφρικής, καθώς και έδρα σημαντικών φορέων, όπως του Οργανισμού για την Αφρικανική Ενότητα (OAU) και της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Αφρική (UNECA).

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου που χτίστηκε το 1896 προς τιμήν της νίκης της Αιθιοπίας επί των ιταλικών δυνάμεων και τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, ένας από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους της πόλης.

Στο Εθνικό Μουσείο της Αιθιοπίας βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα παλαιοντολογικά ευρήματα του κόσμου, ο σκελετός της Lusy, του αυστραλιανού πιθήκου που έζησε πάνω από τρία εκατομμύρια χρόνια πριν.

Ο ταξιδιώτης θα δοκιμάσει το εθνικό πιάτο injura είναι φτιαγμένο από αλεύρι, το παραδοσιακό ποτό tej παρασκευάζεται με μέλι, καθώς και το tela που θυμίζει γευστικά μπύρα.

Το πρώην παλάτι του αυτοκράτορα Haile Selassie περιβάλλεται από γραφικούς κήπους με πανέμορφα σιντριβάνια και φιλοξενεί σήμερα το Εθνολογικό Μουσείο.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Αντίς Αμπέμπα / Αιθιοπία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα μπροστά

Νόμισμα: Μπιρ Αιθιοπίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 33,59 μπιρ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 9 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης και 9 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας και Βηρυτού.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑ