Είναι αναμφίβολα η Βόρεια Εύβοια το πιο όμορφο, το πιο συναρπαστικό, το πιο πολυποίκιλο τμήμα του νησιού. Γνωστή για τις ατελείωτες και απολαυστικές παραλίες της, φημισμένη για τις φιδίσιες διαδρομές πάνω-κάτω στο βουνό, για να φτάσει κανείς στην αιγαιοπελαγίτικη πλευρά της, η Βόρεια Εύβοια κρύβει μεγάλο πλούτο φύσης, εικόνων και τοπίων.

Οι καταρράκτες Δρυμώνα βρίσκονται ανάμεσα στο ομώνυμο χωριό και την Κερασιά, στα 620 μέτρα. Το σημείο είναι κοντά στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, είκοσι χιλιόμετρα από τις Ροβιές και 25 από τη Λίμνη.

Ο μεγαλύτερος από τους καταρράκτες έχει ύψος 15 μέτρων, ενώ οι μικρότεροι συμβάλλουν στο εντυπωσιακό σκηνικό. Η διαδρομή «ακολουθεί» τον ποταμό Σηπιά και έχει μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων, πριν καταλήξει στους εντυπωσιακούς καταρράκτες και τις μικρές λίμνες που σχηματίζουν.

Η βόλτα είναι πολύ ευχάριστη και το τοπίο ειδυλλιακό. Το δασαρχείο έχει διαμορφώσει τουριστικά την περιοχή, με μικρό δίκτυο μονοπατιών, γέφυρες και παγκάκια. Τα πυκνά δάση της περιοχής, με έλατα και μαύρη πεύκη, εμπλουτίζονται, πλησιάζοντας στους καταρράκτες, με πλατάνια, βελανιδιές και κουμαριές.

Αφού εξερευνήσετε το σημείο με τους καταρράκτες, μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι που περνά μέσα από το δάσος και φτάνει στην ψηλότερη κορυφή του όρους Ξηρού, στα 990 μέρα, από όπου η θέα θα σας ανταμείψει.

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΔΡΥΜΩΝΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΔΡΥΜΩΝΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΔΡΥΜΩΝΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΔΡΥΜΩΝΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΔΡΥΜΩΝΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΔΡΥΜΩΝΑ