Φενεός, η ορεινή Κορινθία στα καλύτερά της

Τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς με επίκεντρο τη λίμνη Δόξα - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:21
24/01/2018
Φενεός, η ορεινή Κορινθία στα καλύτερά της
5
loading

Δεν είναι τυχαίο που έχει χαρακτηριστεί «Κορινθιακή Ελβετία». Η μοναδική του θέση και η εκπληκτική ομορφιά του τοπίου κάνουν τον Φενεό να ξεχωρίζει και να μένει αξέχαστος σε όποιον επισκεφθεί την περιοχή.

Τόσο η λίμνη Δόξα, που αποτελεί απογείωση του φυσικού κάλλους, όσο κι η ευρύτερη περιοχή με το μεγάλο οροπέδιο ανάμεσα στον Χελμό και τη Ζήρεια και τα χωριά που την περικυκλώνουν, είναι αδιαμφησβήτητο στολίδι της ορεινής Κορινθίας και αγαπημένος προορισμός.

Ο τόπος κατοικείται από την αρχαιότητα και μάλιστα κατά τον Όμηρο, οι Φενεάτες έλαβαν μέρος στο Τρωϊκό Πόλεμο. Το χωριό Φενεός ονομαζόταν Συβίστα και βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νομού Κορινθίας, στα όρια με την Αχαΐα. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι το επικλινές έδαφος στο οποίο αναπτύσσεται, που κυμαίνεται από 912 έως 1024 μέτρα. Το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής είναι η Γκούρα, οικισμός σε υψόμετρο 950 μέτρα στις δυτικές πλαγιές της Ζήρειας.

Αναμφίβολα το «ορόσημο» της περιοχής είναι η λίμνη Δόξα, περικυκλωμένη από τα Αροάνια όρη και τις κορυφές της Κυλλήνης. Εκτείνεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και μέσα στη λίμνη, πάνω σε μια στενή λωρίδα γης, ξεπροβάλλει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου ή Παλαιομονάστηρο.

ΦΕΝΕΟΣ ΦΕΝΕΟΣ ΦΕΝΕΟΣ ΦΕΝΕΟΣ ΦΕΝΕΟΣ ΦΕΝΕΟΣ ΦΕΝΕΟΣ ΦΕΝΕΟΣ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Πεπη

  Έχει υπέροχα όσπρια!

 2. avatar Denis!

  Παιδιά είναι πανέμορφα.ΑΞΙΖΕΙ....

 3. avatar athina8888

  Είναι από τα πολλά μέρη, που έχει η χώρα μας και αξίζει να το επισκεφτεί κάθε άνθρωπος που του αρέσει η φύση. Τα λόγια είναι λίγα μπροστά στην ομορφιά της περιοχής!!!!!!!!

 4. avatar Alexandros 43

  ~ Aπο τα πιο όμορφα μέρη που μπορεί κανείς πανέυκολα να επισκεφθεί! Την τεχνητή λίμνη Δόξα μπορούμε να δούμε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=YsiKPuMkbbY σε ένα υπέροχο video από drone και εδώ https://www.youtube.com/watch?v=jVBhrv6wxKw το οροπέδιο του Φενεού σε ένα διαφορετικό video από ψηλά (πολύ ψηλά).

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει