Τα ειδυλλιακά ψαροχώρια, το απέραντο γαλάζιο και τα πουλιά του παραδείσου είναι οι πρώτες εικόνες που θα σας μαγέψουν από την Τζαμάικα.

Η αφρικάνικη ψυχή και η χαλαρή διάθεση του νησιού είναι εκείνα που θα σας κερδίσουν όταν ανακαλύψετε το νησί της ρέγκε. Με πρωτεύουσα το Κίνγκστον, η Τζαμάικα βρίσκεται στο κέντρο της Καραϊβικής, στα νότια της Κούβας.

Οι παραλίες με τη λευκή άμμο, η καταπράσινη οροσειρά των Blue Mountains, το μυθικό βουνό της Τζαμάικα και η μοναδική νυχτερινή ζωή του νησιού υπόσχονται μοναδικές ταξιδιωτικές στιγμές.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Ocho Rios, τον «κήπο της Τζαμάικα» με εντυπωσιακά, σπάνια λουλούδια καθώς και την εθνική πινακοθήκη στο Kingston Mall, με γλυπτά και πίνακες από γνωστούς καλλιτέχνες του νησιού.

Στην πατρίδα του Μπομπ Μάρλεϊ δείτε από κοντά το στούντιο του στο Κίνγκστον που έχει μετατραπεί σε μουσείο ενώ στο Bob Marley Experience and Theater στο Montego Bay προβάλλονται ταινίες από τη ζωή και το έργο του σούπερ σταρ.

Το νησί αποτέλεσε το κέντρο του δουλεμπορίου της Αμερικής με τους σκλάβους από την Αφρική να καλλιεργούν τις απέραντες φυτείες ζαχαροκάλαμων και τους Ευρωπαίους κατακτητές να χτίζουν επαύλεις.

Οι αγροτικές επαύλεις όπως το Devon House όπου φυλάσσεται μια εκτεταμένη συλλογή με αντίκες από τη Γαλλία, την Αγγλία, την Τζαμάικα και το Rose Hall είναι σήμερα επισκέψιμες για το κοινό.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

hjmmka1

Τζαμάικα / Καραϊβική

Διαφορά ώρας: 8 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο της Τζαμάικα (1 ευρώ ισοδυναμεί με 150.62 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Λονδίνου και Τορόντο είναι 28 ώρες από την Αθήνα και 50 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μόναχο και Νιου Τζέρσεϊ.

ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΤΖΑΜΑΙΚΑ ΤΖΑΜΑΙΚΑ

ΤΖΑΜΑΙΚΑ