Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά μέρη όχι μόνο της Ευρυτανίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Πυκνή βλάστηση, όμορφα χρώματα και τρεχούμενα νερά συνθέτουν το σκηνικό σε ένα απόκρημνο φαράγγι που λέγεται «Πάντα Βρέχει» ή Πανταβρέχης, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι.

Βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Ροσκά και Δολιανά. Λέγεται έτσι καθώς σε ένα σημείο του φαραγγιού σχηματίζονται μικροί καταρράκτες με τέτοιο τρόπο που δημιουργούν την αίσθηση της βροχής σε όποιον στέκεται από κάτω. Πρόκειται πραγματικά για ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Ουσιαστικά λόγω του μεγάλου ύψους των καταρρακτών, η ροή τους δεν είναι συνεχής αλλά διασπάται σε μία μεγάλη ακτίνα σε μικρές και μεγάλες σταγόνες. Έτσι δημιουργείται κατά κάποιο τρόπο μία συνεχής τεχνητή βροχή μετατρέποντας το ήδη πανέμορφο τοπίο σε σχεδόν απόκοσμο.

Επιπλέον, στη βάση των καταρρακτών του μαγευτικού «Πάντα Βρέχει» δημιουργούνται μικρές φυσικές πισίνες που βρέχονται με παγωμένα και ταυτόχρονα κρυστάλλινα νερά για τους τολμηρούς που θέλουν να κάνουν το καλοκαίρι τη βουτιά τους.

Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του σημείου καθιστούν το συγκεκριμένο φαράγγι έναν από τους τελευταίους και πιο σπάνιους ανέγγιχτους φυσικούς θησαυρούς της Ελλάδας. Στην αρχή της πορείας στο φαράγγι θα αντικρίσει κανείς την κρεμαστή γέφυρα του Κρικελιώτη, ενώ ολόκληρη η διαδρομή προετοιμάζει για το φαντασμαγορικό θέαμα που θα ακολουθήσει.

Το σημείο είναι ιδανικό όχι μόνο για φυσιολάτρες, αλλά και για όσους αγαπούν την πεζοπορία και τις άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες. Υπάρχουν διάφορες διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς κάνοντας ακόμη και πεζοπορία στο ποτάμι.

Το «Πάντα Βρέχει» είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της άγριας φύσης που υπάρχει στην Ευρυτανία. Κατάφυτες πλαγιές, γραφικά χωριά και πανύψηλα έλατα συνθέτουν το σκηνικό στη γύρω περιοχή και αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό για όλο το χρόνο.

Eyrytania1 Eyrytania2 Eyrytania3 Eyrytania4 Eyrytania5 Eyrytania6 Eyrytania7 Eyrytania8