Κάποιοι θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του ταξιδιού στο διάστημα ή, σε μερικά χρόνια, του ταξιδιού στον Άρη. Άλλοι θα βιώσουν μια νοερή διαστημική εμπειρία στα ξεχωριστά ξενοδοχεία που καλούν τους επισκέπτες να απολαύσουν την εξωγήινη φιλοξενία τους.

Κρεβάτια «μηδενικής βαρύτητας» και προσωπικό που αποτελείται από ρομπότ είναι μερικά από τα εφέ που θα στείλουν τους ταξιδιώτες στο… διάστημα.

The Kameha Grand Zurich Hotel, Ελβετία

kameha1

Το ξενοδοχείο Kameha Grand Zurich Hotel στη Ζυρίχη της Ελβετίας άνοιξε μια «διαστημική σουίτα» αυτό το μήνα, υλοποιώντας την ιδέα οι επισκέπτες- ή τα «μέλη του πληρώματος»- να βυθίζονται στην ατμόσφαιρα ενός διαστημικού σταθμού. Τη σουίτα σχεδίασε ο Γερμανός καλλιτέχνης Michael Najjar, που θα είναι και ο πρώτος σύγχρονος καλλιτέχνης που θα ταξιδέψει στο διάστημα στο πλαίσιο της αποστολής Virgin Galactic Pioneer Astronauts του Richard Branson. kameha2

Η σουίτα διαθέτει κρεβάτι «μηδενικής βαρύτητας» που είναι σχεδιασμένο να δείχνει σαν να αιωρείται αλλά και φωτιστικά σποτ που θυμίζουν τους αναμμένους κινητήρες πυραύλων.

The Wanderlust Hotel, Σιγκαπούρη

kameha4

Κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό στο ξενοδοχείο Wanderlust στη «Μικρή Ινδία» της Σιγκαπούρης. Στον τελευταίο όροφο εννέα δωμάτια είναι φτιαγμένα με βάση πέντε διαφορετικά θέματα, ένα εκ των οποίων είναι το διάστημα. Σε ένα από αυτά τους επισκέπτες υποδέχεται ένας πύραυλος και μερικοί εξωγήινοι φίλοι.

kameha3

The Barceló Sants Hotel, Ισπανία

kameha5

Όλο το ξενοδοχείο έχει θέμα το διάστημα και το lobby του έχει σχεδιαστεί για να θυμίζει διαστημικό σταθμό.

kameha6

Silken Puerta América Hotel, Μαδρίτη, Ισπανία

kameha7

Όλος ο πρώτος όροφος του ξενοδοχείου Silken Puerta América της Μαδρίτης είναι γνωστός ως Space Club καθώς κάθε δωμάτιο μοιάζει να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Τα δωμάτια, που φέρουν την υπογραφή της Zaha Hadid, η οποία πρόσφατα τιμήθηκε με το βραβείο Pritzker Architecture Prize και συνδυάζουν τον μινιμαλισμό με το διαστημικό θέμα τους.

The Moonrise Hotel, St Louis, Μιζούρι

kameha8

Στόχος του ξενοδοχείου Moonrise στο Σαιντ Λούις του Μιζούρι, στις ΗΠΑ, είναι να μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο με μια «απαλή προσγείωση στην ικανοποίηση». Το ξενοδοχείο, που άνοιξε το 2009, φιλοξενεί το βραβευμένο εστιατόριο Eclipse.

Pengheng Space Capsules Hotel, Shenzhen, Κίνα 

kameha9

Είναι το ξενοδοχείο που δεν χρειάστηκε να αναζητήσει προσωπικό- καθώς όλοι οι «εργαζόμενοί» του είναι ρομπότ. Από τη ρεσεψιόν ως την ασφάλεια και τους σερβιτόρους, το ξενοδοχείο μάλλον έφτιαξε παρά προσέλαβε τους υπαλλήλους του.

Το ξενοδοχείο διαθέτει «δωμάτια» που έχουν στο σχήμα κάψουλας και συνδυάζουν χαμηλές τιμές και μινιμαλισμό με έναν φουτουριστικό τόνο.

kameha10