Πάνω από 7.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν το χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα το Σαββατοκύριακο καθώς με τα πρώτα χιόνια άνοιξαν όλες οι πίστες.

Χιλιάδες επισκέπτες από την Πάτρα, την Αθήνα και άλλες περιοχές απήλαυσαν τα χιόνια στα Καλάβρυτα και στο χιονοδρομικό κέντρο, όπως αναφέρει το achaianews.gr, έβλεπε κανείς ουρές από αυτοκίνητα και αρκετά λεωφορεία.

Την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις του χιονοδρομικού εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

«Είμαστε ευχαριστημένοι από το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και από το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέραμε. Με πρώτες εκτιμήσεις με βάση τα εισιτήρια που κόπηκαν, περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι ανέβηκαν στον Χελμό για χιονοδρομικές δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, είναι δύσκολο να υπολογίσουμε πόσος κόσμος πέρασε, καθώς και στο σαλέ υπήρχε κοσμοσυρροή από επισκέπτες που έπιναν τον καφέ τους. Ελπίζουμε να κρατήσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, να χιονίσει και τις επόμενες ημέρες για να συνεχίσουμε να ζούμε τέτοιες στιγμές» λέει ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Αλέξης Άγριος, κάνοντας έναν πρώτο ανεπίσημο απολογισμό του Σαββατοκύριακου:

Στα θετικά του προηγούμενου διημέρου συγκαταλέγεται και το αυξημένο ενδιαφέρον των επισκεπτών για διαμονή στα Καλάβρυτα. Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, αρκετός κόσμος καλούσε στα ξενοδοχεία για πληροφορίες ή και να κλείσει κάποιο δωμάτιο, όπως και έγινε σε ικανοποιητικό βαθμό.

Ελπίδα, πλέον, τόσο των υπευθύνων του Χιονοδρομικού όσο και των επιχειρηματιών των Καλαβρύτων και των περιχώρων είναι να κρατήσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες για αρκετές ημέρες, να διατηρηθεί το χιόνι ώστε να αυξηθεί και το τουριστικό ενδιαφέρον για το υπόλοιπο του φετινού χειμώνα.