Ο καταρράκτης έκπληξη που δεν περιμένεις να συναντήσεις στην Αττική ακούει στο όνομα Ραπεντώσα και είναι ένα μέρος το οποίο αξίζει πραγματικά να επισκεφτείς. Οι εικόνες που αντικρίζει ο επισκέπτης εδώ σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν ότι βρίσκεται στο λεκανοπέδιο, ενώ το όλο σκηνικό αποτελεί ιδανική επιλογή για μια εξόρμηση από το κλεινόν άστυ, που, ωστόσο, δεν θα σας κάνει να οδηγήσετε χιλιόμετρα μακριά από τη βάση σας.

Στις βορειοδυτικές παρυφές της Πεντέλης, λοιπόν, ένα υπέροχος κρυμμένος καταρράκτης και μια μικρή λιμνούλα αποτελούν το ένα φανταστικό σκηνικό για μια ημερήσια εντός της Αττικής.

Από τις εκπλήξεις, λοιπόν, της Αττικής, όπως ο κρατήρας χάος, ένα εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης στο Λαύριο, αλλά και ο καταρράκτης Βαλανάρης στην Πεντέλη, η Ραπεντώσα είναι ένα μέρος ιδανικό για πεζοπορία αλλά και για να έρθει κανείς σε επαφή με τη φύση, χωρίς να χρειαστεί να φύγει μακριά από το λεκανοπέδιο. Λίγη καλή θέληση να υπάρχει μόνο και εντός νομού ανακαλύπτει κανείς κρυμμένα μυστικά και άγνωστα στο ευρύ κοινό υπέροχα τοπία, που δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας όταν τα αντικρίσετε.

Ένα από αυτά ο κρυμμένος καταρράκτης, αλλά και η λιμνούλα που σχηματίζεται από τα νερά που πέφτουν με ορμή, της Ραπεντώσας, στις βορειοδυτικές παρυφές της Πεντέλης κοντά στο μεγάλο λατομείο των Μαρμάρων Διονύσου.

Το νερό του προέρχεται από το ομώνυμο ρέμα, ενώ η δασική περιοχή στην οποία εντοπίζεται, κυριολεκτικά πνιγμένη στα έλατα και τις λεύκες, δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποιον ορεινό προορισμό πολύ μακριά από το κλεινόν άστυ.

Ραπεντώσα: Ένας απίστευτος καταρράκτης με ύψος που αγγίζει τα 20 μέτρα

Ορατός μόνο από αρκετά κοντινό σε αυτόν σημείο, ο καταρράκτης φτάνει περίπου τα 20 μέτρα σε ύψος, ενώ η ποσότητα του νερού αυξομειώνεται αναλόγως την εποχή και η βλάστηση γύρω από τον καταρράκτη εντυπωσιάζει.

Η απόσταση για να τον προσεγγίσει κανείς από την κοιλάδα της Ντάρδιζας πεζή είναι μόλις 3 χλμ., ενώ για τους πιο αθλητικούς τύπους υπάρχει διαδρομή περίπου 5 χλμ. από το τέρμα Ραπεντώσας.

Πρόκειται στην κυριολεξία για ένα μαγευτικό και άκρως χαλαρωτικό μέρος που αξίζει κανείς να ανακαλύψει και να γνωρίσει από κοντά.