Η Ελαφόνησος, με πρωτοβουλία του Δήμου και προσωπικά της Δημάρχου Έφης Λιάρου, αναμένεται να αποτελέσει προορισμό αναφοράς για τους Έλληνες και Φιλέλληνες της διασποράς, μέσω της συνεργασίας με το Global Hellenic Diaspora που αριθμεί 150.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. Στόχος είναι η ανάπτυξη στην εκτός αιχμής τουριστική περίοδο του Remote Working σε συνδυασμό με βιωματικά στοιχεία ώστε κάθε επισκέπτης να μπορεί να ζήσει όσα η τοπική κοινωνία διαθέτει ως ενδιαφέροντα.

Σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτές μεταξύ της Δημάρχου και του επικεφαλής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης κ. Αναστάσιου Μίχου με συμμετοχή και του Νότη Μαρτάκη εκ μέρους της εταιρίας συμβούλων τουρισμού του Δήμου, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα της ροής των επισκεπτών με το “χτίσμο” πακέτων που θα περιλαμβάνουν μια σειρά από εμπειρίες, όπως η επισκέψεις στο Παυλοπέτρι, η πεζοπορία, ο αλιευτικός τουρισμός, μαθήματα τοπικής γαστρονομίας και οινογνωσίας, της επεξεργασίας της ελιάς και του λαδιού, η συλλογή τοπικού αλατιού και άλλα.

Σημειώνεται ότι, πέρα από τη συμβολή στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται να συμβάλει για στην αύξηση του μέσου όρου παραμονής, δεδομένου ότι ο ελάχιστος χρόνος θα είναι 7 διανυκτερεύσεις με προοπτική να φτάσει ακόμα και τον ένα μήνα, αφού θα παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να εργάζεται από το νησί.

Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν, θα ακολουθήσει ανταλλαγή προτάσεων εμπειριών που αφού ολοκληρωθούν εντός του Οκτωβρίου, η οργάνωση θα αναλάβει να επικοινωνήσει τα πακέτα στα μέλη της προβάλλοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελαφόνησος ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε μελλοντικό επισκέπτη να διαμορφώνει το δικό του πρόγραμμα. Η Ελαφόνησος αποτελεί τον πρώτο προορισμό που συμβάλλεται με το Global Hellenic Diaspora, μετά τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που συνήψε η οργάνωση με την MTC GROUP.