Πάρε μέρος στη μαζικότερη ski & snowboard κατάβαση για ερασιτέχνες και pro, το Red Bull Homerun, και διεκδίκησε μια θέση ανάμεσα στους ταχύτερους και τις ταχύτερες skiers & snowboarders.

Η Ελλάδα διαθέτει στο σύνολο της 21 χιονοδρομικά κέντρα, και θα μπορούσε να θεωρηθεί παράδεισος για τη χιονοδρομία – έτσι όπως ακριβώς αποκαλείται για τα νησιά της. Σε απόσταση αναπνοής από τα μεγάλα αστικά κέντρα βρίσκονται πανέμορφοι ορεινοί – χιονοδρομικοί προορισμοί, ιδανικοί να αποτελέσουν απόδραση για έναν αρχάριο, μέσο ή advanced χιονοδρόμο.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αποτελεί το παλαιότερο και μεγαλύτερο Χιονοδρομικό Κέντρο της χώρας μας. Είναι αναπτυγμένο στη θέση Κελλάρια 1750μ. καθώς και στη θέση Φτερόλακκα 1850μ. Απέχει 2,5 ώρες από την Αθήνα και η πρόσβαση είναι εξαιρετικά εύκολη. Μπορεί πολύ εύκολα να αποτελέσει προορισμό για μονοήμερη εξόρμηση, αλλά και για πολυήμερη. Έχει υπερσύγχρονους αναβατήρες (Doppelmayr – 2014), καθώς και το μεγαλύτερο ανάπτυγμα πιστών. Τα Κελλάρια είναι το πιο φημισμένο μέρος του Παρνασσού, διαθέτουν άνετο parking, 3-όροφο chalet με εστιατόρια και bars, και σχολές χιονοδρομίας.Οι πίστες των Κελλαριών είναι ιδανικές για αρχάριους, αλλά και καλούς σκιέρ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι πιο προχωρημένοι δε θα ευχαριστηθούν τη χιονοδρομία. Η Φτερόλακκα δεσπόζει αγέρωχη στο πέρασμα των χρόνων, συνοδευόμενη από την τεράστια αίγλη που κάποτε ακολουθούσε το όνομα της. Ίσως να μην είναι υπερβολή να πούμε ότι από εδώ ξεκίνησε η Ελληνική Χιονοδρομία. Απευθύνεται σε πιο έμπειρους σκιέρ, με απαιτητικές και δύσκολες πίστες. Σήμα κατατεθέν της: το στρογγυλό τζάκι μέσα στο chalet. Φυσικά, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το συνδετικό lift για να βρεθεί από τα Κελλάρια στη Φτερόλακκα ή και το αντίθετο.Το Κέντρο πολλές φορές φιλοξενεί ιδιαίτερα και συναρπαστικά events, γεμάτα αδρεναλίνη και fun, όπως το Red Bull Homerun που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 26 Φεβρουαρίου. Συμμετοχή μπορεί να δηλώσουν και ερασιτέχνες αλλά και pro skiers και snowboarders, οι οποίοι θα βάλουν όλη τους την τεχνική, το ταλέντο, αλλά κυρίως την ταχύτητα και θα κατέβουν την πίστα Βάκχος (κόκκινη πίστα) του Παρνασσού, διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο των νικητών. Οι ταχύτεροι από κάθε κατηγορία, άντρες και γυναίκες, θα αναδειχθούν οι νικητές του Red Bull Homerun.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων βρίσκεται στη ΒΔ πλευρά του Χελμού στη θέση Βαθιά Λάκκα. Αποτελεί ένα εξαιρετικής ομορφιάς βουνό με το μισό σχεδόν χιονοδρομικό κέντρο να χάνεται μέσα στα έλατα. Διαθέτει ένα μεγάλο ξύλινο chalet που δεσπόζει πάνω από το parking, καθώς και ένα δεύτερο σε μεγαλύτερο υψόμετρο, σχολές χιονοδρομίας κτλ. Απέχει 2,5 ώρες από την Αθήνα, και το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι σε υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Οι πίστες του απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα χιονοδρομίας, από μικρές μπλε πίστες για αρχαρίους, μέχρι το σήμα κατατεθέν του, τη Στύγα, που θα συγκινήσει και τους πιο έμπειρους χιονοδρόμους. Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων αναμένει την υλοποίηση αναπτυξιακού πακέτου στο οποίο έχει ήδη ενταχθεί για ανανέωση τεράστιου μέρους των αναβατήρων του. Εκεί πλέον θα μιλάμε για το πιο σύγχρονο χιονοδρομικό στην Ελλάδα.

Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του όρους, αλλά δίπλα από το όρος της Γομάρας. Ξεκίνησε με τον πρώτο αναβατήρα το 1975 και από τότε υπόσχεται στιγμές ελευθερίας και ομορφιάς σε κάθε χιονοδρόμο ή επισκέπτη. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι αποτελεί την καρδιά της χιονοδρομίας για τη βόρεια Ελλάδα. Διαθέτει chalet, σχολή χιονοδρομίας, 5 lifts και συνολικά 16 χλμ. πιστών. Περιτριγυρίζεται από δέντρα και έχει εντυπωσιακές διαδρομές, on & off piste. Απέχει 42 χλμ. από τα Γρεβενά και 450 χλμ. από την Αθήνα. Δεν ενδείκνυται για μονοήμερη απόδραση από την Αθήνα, αλλά θα αποτελούσε εξαιρετική επιλογή για τετραήμερο ή εβδομαδιαίο χιονοδρομικό ταξίδι.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν βρίσκεται στα νότια σύνορα της χώρας μας με τα Σκόπια. Είναι το αδελφάκι του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, διαθέτει κεντρικό καταφύγιο, πάρκινγκ, αλλά και σχολές ski. Η θέα από το βουνό είναι εξαιρετική και όταν το επιτρέπει ο καιρός μπορεί να παρατηρήσει κάποιος τον Θερμαϊκό κόλπο και την κορυφή του Ολύμπου. Διαθέτει 5 αναβατήρες, μακριές και φαρδιές πίστες μπλέ & κόκκινου χρώματος. Θεωρείται ως το ιδανικό κέντρο για βελτίωση τεχνικής και διαδρομές σε απάτητο χιόνι. Απέχει 658 χλμ. από την Αθήνα και 128 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Tο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου αναπτύσσεται στο βουνό του Πηλίου σε υψόμετρο 1471 μ., υψόμετρο το οποίο είναι εκπληκτικά χαμηλό για χιονοδρομικό κέντρο και του προσδίδει ιδιαιτερότητες στην χιονόπτωση, τη μορφολογία του εδάφους, αλλά και το κλίμα. Διαθέτει άνετους χώρους στάθμευσης, καταφύγιο – εστιατόριο και σχολή ski. Απέχει 27 χλμ. από το Βόλο και 373 χλμ. από την Αθήνα. Υπάρχουν 5 πίστες συνολικού μήκους 15χλμ. Το τοπίο είναι μοναδικό για το φυσικό περιβάλλον καθώς η κατάβαση γίνεται ανάμεσα σε οξιές, αγριόλευκες, καστανιές και θέα στο Αιγαίο.Περισσότερες πληροφορίες για το Red Bull Homerun, μπορείς να βρεις εδώ, ενώ για να δηλώσεις συμμετοχή κλίκαρε εδώ.