Τη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη για απολαυστικά city breaks το 2022 δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες το Time Out, με μια ελληνική πόλη- έκπληξη να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσημες πολιτιστικές πρωτεύουσες, λιγότερο γνωστές δεύτερες μεγαλύτερες πόλεις χωρών, καθώς και προορισμούς που δεν τους πιάνει το μάτι, οι οποίοι, ωστόσο, αυτήν την χρονιά θα φιλοξενήσουν μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χρονιάς.

Το Time Out πιστεύει ότι το 2022, οι ταξιδιώτες θα ανακαλύψουν ξανά το πάθος τους για διακοπές στην πόλη, μια χρονιά που είναι γεμάτη με μεγάλα νέα πολιτιστικά γεγονότα και πολλά μεγάλα φεστιβάλ που επιστρέφουν.

Οι μετακινήσεις με ποδήλατο στα Τρίκαλα

Οι συντάκτες και οι συνεργάτες του δημοφιλούς δικτύου οδηγών πόλης σε όλη την Ευρώπη, επέλεξαν τις 16 κορυφαίες επιλογές για city break τη νέα χρονιά που βρίσκεται προ των πυλών λόγω του εξαιρετικού φαγητού, των πολιτιστικών δυνατοτήτων, της νυχτερινής ζωής και του πνεύματος της κάθε κοινότητας –τα χαρακτηριστικά, δηλαδή, που πάντα έκαναν τις πόλεις της Ευρώπης τόσο υπέροχα μέρη.

Τρίκαλα: Η ελληνική πόλη- έκπληξη στη λίστα του Time Out για ιδανικό city break το 2022

Η ελληνική πόλη, λοιπόν, που βρέθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους, ευρωπαϊκούς προορισμούς του Time Out για city break στην Ευρώπη, δεν είναι άλλη από τα Τρίκαλα. Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα, πρόκειται για την πρώτη επίσημη «έξυπνη πόλη» της Ελλάδας, η οποία από όλες τις απόψεις είναι μια πράσινη πόλη.

Η γέφυρα του ποταμού Ληθαίου στα Τρίκαλα

Η πόλη στη βορειοδυτική Θεσσαλία κατάφερε να αναδειχθεί στη δέκατη θέση, από τις συνολικά 16 προτάσεις που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα του Time Out και να διακριθεί στις επιλογές των ειδικών τόσο για την ατμοσφαιρικότητα που της προσδίδει ο Ληθαίος ποταμός, όσο και για το γεγονός ότι οι μετακινήσεις σε αυτήν πραγματοποιούνται πολύ εύκολα -με το ποδήλατο να αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τρόπους μετακίνησης κατοίκων αλλά και επισκεπτών. Αναφορά, φυσικά, γίνεται και στο γεγονός ότι τα Τρίκαλα είναι η πόλη που διαθέτει και τα πρώτα λεωφορεία στη χώρα χωρίς οδηγό.

Αρλ, Γαλλία

Time Out: Οι πόλεις που βρέθηκαν στην κορυφή της Ευρώπης

Στην πρώτη θέση της λίστας του Time Out βρέθηκε η Αρλ, στη Γαλλία, γνωστή ως η πόλη όπου ο Βίνσεντ βαν Γκογκ ολοκλήρωσε τη θρυλική σειρά «Ηλιοτρόπια» τη δεκαετία του 1880. Η πόλη, ωστόσο, φιλοξενεί επίσης τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά στην Προβηγκία και είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της περιοχής για το 2022.

Μπρνο, Τσεχία

Δεύτερο ακολουθεί το Μπρνο στην Τσεχία, που έχει χαρακτηριστεί ως ένας μεταβιομηχανικός κόμβος επιστήμης και τεχνολογίας με μια ανανεωμένη σκηνή φαγητού και ποτού που περιλαμβάνει τα πάντα.

Κάουνας, Λιθουανία

Η κορυφαία τριάδα συμπληρώνεται από την πόλη Κάουνας, στη Λιθουανία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να επισκεφθεί κανείς το Κάουνας από το 2022, καθώς πρόκειται για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για τη νέα χρονιά που ξεκινά σε λίγο.