Η Travelplanet24 παρουσιάζει τις τάσεις των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων και τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών για προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού το 2014.

Το 2014 οι Έλληνες έκλεισαν τα αεροπορικά τους εισιτήρια στις χαμηλότερες τιμές και ταξίδεψαν από 9,99€ για την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από 19,84€ για την διαδρομή Θεσσαλονίκη-Λάρνακα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Travelplanet24 παρατηρείται, ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων κυμαίνονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την ελληνική αγορά, σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης όπως στην Πολωνία και την Ρωσία.

Οι ταξιδιώτες της ελληνικής αγοράς, για να πετύχουν οικονομικότερες τιμές, κλείνουν τα εισιτήρια τους κατά μέσο όρο περίπου δύο μήνες πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι τους στην Ελλάδα και 33 μέρες κατά μέσο όρο πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι τους στο εξωτερικό. Στους δημοφιλέστερους προορισμούς συγκαταλέγονται οι διαδρομές Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη-Αθήνα και Αθήνα-Λάρνακα.

Οι τιμές στην οικονομική θέση για την διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα να ξεκινούν από 14€ το φθηνότερο εισιτήριο, και φτάνουν έως τα 229,5€, ενώ στην business class για την διαδρομή Αθήνα-Λάρνακα, η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου ξεκινάει από 155,6€ και η υψηλότερη τιμή κυμαίνεται στα 451,3€.

Σύμφωνα με τα δεδομένα οι ταξιδιώτες έψαξαν και έκλεισαν εισιτήρια μέσα από την σελίδα της Travelplanet24 για τις διακοπές τους σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς, με τιμή κατώτερη των 100€. Η Ρώμη ήταν η φθηνότερη πτήση εξωτερικού, μόλις 19,60€. Ωστόσο υπήρξαν τον περασμένο χρόνο και άλλοι προορισμοί διαθέσιμοι σε προσιτές τιμές όπως το Μιλάνο από 49,16€, το Βελιγράδι από 66,15€ και το Παρίσι από 95€. Σχετικά με τους προορισμούς εσωτερικού, την περίοδο των διακοπών, οι επιβάτες πλήρωσαν τα λιγότερα χρήματα για να ταξιδέψουν από τα Χανιά στην Αθήνα (17,99€) και από την Ρόδο στην Αθήνα (19,99€). Ενώ τα πιο ακριβά εισιτήρια εσωτερικού, την αντίστοιχη περίοδο, ήταν για τις πτήσεις Αθήνα-Σαντορίνη στα 231,93€ και Αθήνα-Κέρκυρα στα 218,64€.

Επιπλέον, οι Έλληνες, αν και κατάφεραν να ταξιδέψουν οικονομικά στην Ευρώπη από 19,60€, την περίοδο των διακοπών το περασμένο έτος, χρειάστηκε να πληρώσουν περισσότερα από 1,000€ για να ταξιδέψουν σε μακρινούς και υπερατλαντικούς προορισμούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία για να ταξιδέψει κάποιος την ημέρα των Χριστουγέννων στο Μαϊάμι πλήρωσε 1,716€. Οι 5 ακριβότεροι προορισμοί ήταν το Μαϊάμι, το Πέρθ της Αυστραλίας, το Ώκλαντ, στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, η Αδελαΐδα και η Μελβούρνη.

* Τα στοιχεία της Travelplanet24 αναφέρονται στα ακριβότερα και φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια της οικονομικής θέσης σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού και αφορούν κρατήσεις και πτήσεις που έγιναν το 2014.