Ο δισεκατομμυριούχος σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον χάρισε επιτέλους στο αγαπημένο του νησί Necker -ένα τροπικό καταφύγιο 74 στρεμμάτων στον Βόρειο Ειρηνικό- το πρώτο του «αδερφάκι». Η πιο πρόσφατη αγορά του Μπράνσον, το Moskito Island στα νερά της Καραϊβικής, βρίσκεται μόλις δύο μίλια μακριά από το πρώτο του ιδιωτικό νησί, το οποίο φιλοξένησε θρυλικές προσωπικότητες όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Νέλσον Μαντέλα, ακόμη και την οικογένεια Ομπάμα, που πέρασαν λίγες νύχτες στο Necker μετά την οκταετή θητεία του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Στο ολοκαίνουριο απόκτημα του θρυλικού ιδρυτή της Virgin Airlines, μετά από έξι χρόνια ασταμάτητων εργασιών, σήμερα υπάρχουν 10 ιδιωτικά κτήματα, εκ των οποίων τα τρία (συμπεριλαμβανομένου του αρχοντικού των 11 υπνοδωματίων του Μπράνσον) είναι διαθέσιμα για ενοικίαση από την 1η Οκτωβρίου.

Moskito Island: Ο νέος επίγειος παράδεισος του Μπράνσον στην Καραϊβική

Κάθε ακίνητο προς ενοικίαση έχει το δικό του εντελώς διαφορετικό αλλά εξίσου εντυπωσιακό design. Και όλα συνδέονται με μια πληθώρα ψυχαγωγικών ανέσεων, συμπεριλαμβανομένου του κύριου Beach Pavilion, το οποίο περιλαμβάνει ένα μπαρ, χώρους παιχνιδιών και ταινιών και μια πισίνα, αναφέρει το architecturaldigest.com.

Βασική προτεραιότητα του Μπράνσον, ο οποίος πρόσφατα πραγματοποίησε το παρθενικό του ταξίδι στο διάστημα, για τον τροπικό παράδεισο ήταν η διατήρηση της φυσικής ομορφιάς του, αναπτύσσοντας τρόπους σχεδιασμού και λειτουργίας των χώρων φιλικών προς το περιβάλλον και την κουλτούρα της Καραϊβικής.

Το κτήμα Oasis, σκαρφαλωμένο στο ψηλότερο σημείο του νησιού και σχεδιασμένο από τον διευθυντή Μπράνσον.

Το κτίριο των εννέα υπνοδωματίων -είναι εντελώς σύγχρονο με κομψές και έντονες γραμμές, πρωτοποριακή χρήση φυσικών υλικών και παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή- ενσωματώνει αριστοτεχνικά την αισθητική του Μπράνσον στο σχεδιασμό. Ο Sinesi, μάλιστα, εξηγεί στο architecturaldigest.com ότι «Το σπίτι έχει σχεδιαστεί με έντεχνες μορφές. Τα σχήματα συνδυάζονται με κυβιστικό τρόπο που δημιουργεί διάμεσους χώρους με αλληλεπικαλυπτόμενες μορφές. Υπάρχει μια σαφής πρόθεση βιοφιλικού σχεδιασμού με μικτούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους διαβίωσης».

Βιώσιμη λειτουργικότητα με σεβασμό προς το περιβάλλον

Πέρα από τον εκπληκτικό και φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό του, το Oasis είναι πλήρως εξοπλισμένο με σχεδόν όλες τις ανέσεις που θα ήθελε να βρει σε αυτό ο μελλοντικός (απαιτητικός) επισκέπτης του: Πολλαπλά μπαρ, αίθουσα μπιλιάρδου, κινηματογράφο και ένα roof garden που προσφέρει ανεμπόδιστη θέα 360 μοιρών στο ακίνητο από κάτω και την απεραντοσύνη των νερών της Καραϊβικής.

«Οι οδηγίες σχεδιασμού του νησιού Moskito επέβαλαν μια αναφορά στο στυλ της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Καραϊβικής. Αυτός ο σχεδιασμός έχει ατμοσφαιρικές και άυλες ιδιότητες που μεταμορφώνουν και ερμηνεύουν αυτά τα χαρακτηριστικά με σύγχρονο τρόπο: Ευρύχωρες, κυρτές βεράντες και η μεγάλη, ρηχή πισίνα θυμίζουν τα καλλιεργημένα τοπία στο Bail», συμπληρώνει ο Sinesi.

Η ομάδα σχεδιασμού ενσωμάτωσε, επίσης, φωτοβολταϊκά και ηλιακά πάνελ ζεστού νερού στην οροφή, φύτεψε πράσινες στέγες για να δώσει στο κτήμα ένα μονωτικό στρώμα και κατασκεύασε τεράστιες γυάλινες συρόμενες πόρτες.

Το αγαπημένο σημείο του Μπράνσον στο νησί

Ανεξάρτητα από το κύρος του επισκέπτη που θα βρεθεί εδώ το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ερωτευτεί το νησί από την πρώτη κιόλας στιγμή, όπως ακριβώς συνέβη και με τον Μπράνσον. Όσο για το αγαπημένο του σημείο στο νησί; «Η παραλία Manchineel, το αγαπημένο μου μέρος στο νησί για να χαλαρώνω. Τα παρθένα νερά της Καραϊβικής είναι εξαιρετικά ήρεμα σε αυτή την πλευρά του νησιού με λευκή άμμο, απίστευτα ηλιοβασιλέματα και απαράμιλλη θέα στον ωκεανό», δήλωσε ο ίδιος στο architecturaldigest.com.