Για εκείνους που θέλουν να εφαρμόσουν την κοινωνική αποστασιοποίηση σε όλη της την έκφανση, ο απομονωμένος παράδεισος κοντά στην Κέρκυρα, θα αποτελέσει για το υπόλοιπο του καλοκαιριού σημείο αναφοράς τους.

Ο λόγος για τα Διαπόντια νησιά, ένα σύμπλεγμα 11 μικρών νησιών, σε κοντινή απόσταση από το νησί των Φαιάκων, που υπόσχονται αξέχαστες διακοπές για όσους αρκούνται με τα πολύ απλά πράγματα στην ζωή.

Κέρκυρα: Ο απομονωμένος παράδεισος στο δυτικότερο άκρο της χώρας

Τα Διαπόντια νησιά είναι από εκείνους τους προορισμούς που σίγουρα θα λατρέψετε, καθώς θα σας κάνουν να νιώσετε, έστω και για λίγο, σαν σύγχρονους ροβινσώνες. Μακριά από όλους και απ’ όλα και με μόνη συντροφιά των παφλασμό των κυμάτων του Ιονίου.

Στους Οθωνούς (το δυτικότερο σημείο της Ελλάδας), την Ερεικούσα και το Μαθράκι, όλα κυλούν με αργούς ρυθμούς και η απόλυτη ηρεμία είναι εξασφαλισμένη.

Η Άσπρη Άμμος, στη δυτική ακτή των Οθωνών, γνωστοί και ως Φανός -από το ιταλικό Fanos πιθανότητα γιατί υπήρχε σημαντικός για τη ναυσιπλοΐα φάρος-, είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες του Ιονίου με την εντυπωσιακή σπηλιά της Καλυψούς (εδώ θα φτάσετε με βαρκάκι) να καλεί για δροσιστικά μακροβούτια στα κρυστάλλινα νερά της. Το λιμανάκι των Οθωνών λέγεται Αυλάκι, ενώ ο παραθαλάσσιος οικισμός δίπλα σε αυτό Άμμος. Μην παραλείψετε, επίσης, να επισκεφτείτε κάποια από τις ιδιαιτέρως φημισμένες ταβέρνες του νησιού για φρέσκο ψάρι και αυθεντικές γεύσεις της παραδοσιακής κουζίνας.

Στο Μαθράκι, το μικρότερο από τα Διαπόντια νησιά, θα κολυμπήσετε στις παραλίες Πορτέλο, μια υπέροχη αμμώδη ακρογιαλιά 3 χλμ., και Απιδιές, ενώ τα πολλά μονοπάτια με την πλούσια βλάστηση θα σας ανοίξουν την όρεξη για πεζοπορία. Οι οικισμοί του νησιού βρίσκονται στα δύο άκρα του και ονομάζονται Άνω και Κάτω Μαθράκι.

Τέλος, η Ερεικούσα, το βορειότερο όλων των νησιών του συμπλέγματος, διαθέτει μόνο ένα λιμάνι, το Πόρτο, με μια υπέροχη παραλία, ενώ οφείλει το όνομά της στο θάμνο ρέικι, ο οποίος ανθίζει τον Οκτώβριο και «ντύνει» όλο το νησί με τα ροζ χρώματά του.