Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά των Κυκλάδων, το οποίο τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στις επιλογές τόσο των ξένων όσο και των ντόπιων ταξιδιωτών. Η Νάξος προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ζωής στους επισκέπτες της μέσα από τα υπέροχα σημεία που ανακαλύπτει κανείς στο νησί. Ανάμεσα στα οποία και η Χώρα του νησιού, η οποία μοιάζει με πάλλευκη πινελιά με φόντο το βαθύ μπλε του Αιγαίου.

Χώρα Νάξου: Μια πάλλευκη πινελιά με φόντο το βαθύ μπλε του Αιγαίου

Η Χώρα της Νάξου συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ομορφότερες των Κυκλάδων, με τα δαιδαλώδη σοκάκια της να καλούν τους πάντες σε ένα παιχνίδι «λαβυρίνθου» από τον οποίο δεν θα θέλει κανείς να ξεμυτίσει. Στο σημείο όπου το ένδοξο παρελθόν του νησιού, συναντάται με την σύγχρονη πραγματικότητα γράφονται αμέτρητες καλοκαιρινές αναμνήσεις, οι οποίες συντροφεύουν τους επισκέπτες του νησιού για πάντα.

Γραφικές κυκλαδίτικες εικόνες γεμάτες με στενά σοκάκια, κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής κτίρια με χρωματιστές λεπτομέρειες που έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις και βενετσιάνικα αρχοντικά με τους χαρακτηριστικούς θυρεούς συνθέτουν ένα υπέροχο πάζλ φωτογραφικών κλικ που αποκαλύπτουν το αληθινό πρόσωπο του νησιού.

Χτισμένη στο μέσο περίπου της δυτικής ακτής του νησιού, βρίσκεται στη θέση στης αρχαίας πόλης της Νάξου και καλεί τους επισκέπτες σε ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα διάσημα αξιοθέατά της που θυμίζουν σε όσους την επισκεφτούν το άκρως ενδιαφέρον παρελθόν της.

Σημείο αναφοράς και σχεδόν συνώνυμο με τη Χώρα της Νάξου, το Ενετικό Κάστρο που μοιάζει να «στεφανώνει» τη Χώρα και φυσικά η διάσημη Πορτάρα, το εμβληματικό αξιοθέατο ολόκληρου του νησιού, που συνδέεται με αυτήν μέσω μιας στενής λωρίδας γης. Τέλος, από τις στάσεις που αξίζει να κάνει κανείς εδώ και αυτή στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου κάποτε λειτουργούσε η Εμπορική Σχολή, στην οποία φοίτησε για κάποιο διάστημα και ο Νίκος Καζαντζάκης.