Αν για κάτι φημίζεται η χώρα μας το καλοκαίρι, αυτό σίγουρα είναι οι αμέτρητες ονειρικές παραλίες που μπορεί να βρει κανείς, τόσο στα νησιά όσο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Με χρυσαφένια αμμουδιά ή πάλλευκο βότσαλο, μικροί γραφικοί κόλποι ή απέραντες εκτάσεις ακτογραμμής, ό,τι κι αν αναζητήσει κανείς θα το βρει. Ακόμη και τοπία που μοιάζουν εξωγήινα, με μια απόκοσμη ατμόσφαιρα που συναρπάζει.

Σαρακήνικο, Μήλος

Στο άκουσμα της λέξης Μήλος, η πρώτη εικόνα που έρχεται στο νου του καθενός είναι η μοναδικής φυσικής ομορφιάς παραλία Σαρακήνικο, η οποία στην ουσία αποτελεί και συνώνυμο για το όμορφο νησί των Κυκλάδων. Το μοναδικό στο είδος του σεληνιακό τοπίο που συναντά κανείς στην ακρογιαλιά, οφείλεται στους ενδιαφέροντες και ποικιλόμορφους βραχώδεις σχηματισμούς των ασβεστολιθικών πετρωμάτων που σμιλεύτηκαν από τον αέρα και την αλμύρα της θάλασσας με το πέρασμα των χρόνων. Στα, επίσης, χαρακτηριστικά της σημεία και οι διάφορες σπηλιές που δημιουργούνται από την διείσδυση των βράχων μέσα στα νερά του Αιγαίου. Οι λάτρεις της αμμουδιάς σε αυτό το απόκοσμο σκηνικό θα βρουν μία μικροσκοπική ακτή με αμμουδιά, ενώ στην πλειοψηφία του το μέρος «κατακλύζεται» από τα πανέμορφα βράχια. Η διάσημη παραλία, εικόνες τις οποίες ταξιδεύουν πέρα από τα ελληνικά σύνορα, βρίσκεται το βόρειο τμήμα του νησιού, σε απόσταση 10′ με το αυτοκίνητο από τον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου.

Canal d’ Amour, Κέρκυρα

Μία από τις πιο δημοφιλείς και χαρακτηριστικές παραλίες στην Κέρκυρα συναντάται σε απόσταση 36 χλμ. από το κέντρο της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας. Ο λόγος για την παραλία Canal d’ Amour, η οποία εντυπωσιάζει τους πάντες με το επιβλητικό, φυσικό σκηνικό της, μεταφέροντας τους επισκέπτες της σε μέρη εξωτικά. Τεράστια, λευκά και αμμώδη βράχια σμιλεμένα από το πέρασμα του χρόνου και τη φύση, μοιάζουν να αναδύονται από τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου, δημιουργώντας ποικίλους και εντυπωσιακούς σχηματικούς. Όποιο ζευγάρι, μάλιστα σύμφωνα με το μύθο, κολυμπήσει μαζί στα νερά της παραλίας, τότε θα μείνει για πάντα μαζί!

Κολυμπήθρες, Πάρος

Αν μία ακρογιαλιά της Πάρου καταφέρνει να εντυπωσιάσει το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών του νησιού αυτή είναι σίγουρα οι Κολυμπήθρες. Σε κοντινή απόσταση από την κοσμοπολίτικη Νάουσα, φημίζονται για τους περίεργους βραχώδεις σχηματισμούς τους, με τις λείες γρανιτένιες επιφάνειες και τις μορφές που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από αριστοτεχνικό ανθρώπινο χέρι τόσο έξω από τη θάλασσα, όσο και μέσα στα νερά του Αιγαίου, σχηματίζοντας μια σειρά από μικρότερες διαδοχικές ακτές με χρυσαφένια αμμουδιά.