Η Μύκονος, χωρίς καμία αμφιβολία, αποτελεί το νησί- σταρ των Κυκλάδων. Η φήμη της κάθε χρόνο προσελκύει αμέτρητους τουρίστες που επιλέγουν το νησί των Ανέμων για την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και το glam που το χαρακτηρίζει. Οι εικόνες ξέφρενης διασκέδασης -τουλάχιστον προ κορονοϊού- σε δημοφιλή κλάμπ και καλοκαιρινά πάρτι κάτω από τον ήλιο συνώνυμες με το νησί, που παραδίδει στην κυριολεξία μαθήματα διασκέδασης στους επισκέπτες της.

Ωστόσο, το άκρως εντυπωσιακό με τη Μύκονο είναι το γεγονός ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό της πρόσωπο. Διαθέτει ακόμη ένα, πιο ήρεμο και πράο, αρκεί να έχει κανείς τη θέληση να το δει και να το ανακαλύψει.

Ένα από τα μέρη, λοιπόν, που συστήνουν αυτήν την εντελώς «ξένη» για τους περισσότερους εκδοχή της Μυκόνου είναι και η παραλία Μερχιάς, σε απόσταση 8 χλμ. από το χωριό της Άνω Μεράς.

Ποια είναι η άγνωστη παραλία της Μυκόνου

Βρίσκεται στο, σχετικά, πιο υποανάπτυκτο, αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, βόρειο τμήμα του νησιού και συστήνει στους λουόμενους που θα την επιλέξουν μια πιο αυθεντική και ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό, γωνιά του νησιού.

Για να την προσεγγίσει κανείς θα δυσκολευτεί αρκετά, καθώς ένα μεγάλο μέρος του δρόμου είναι χωματόδρομος, ωστόσο το τοπίο ανταμείβει και με το παραπάνω, τον όποιο κόπο και ταλαιπωρία, καθώς πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα μέρη που προσφέρουν μια αρκετά δυσεύρετη εμπειρία στο νησί των Ανέμων.

Τα μακροβούτια που απολαμβάνει κανείς εδώ είναι στην κυριολεξία απομονωμένα και μακριά από όλους και απ’ όλα, με μοναδικούς «μάρτυρες» τα βαθιά και κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, καθώς και το εκκλησάκι το Αγίου Νικολάου που «επιβλέπει» τα τεκταινόμενα στην παραλία από ακριβώς απέναντι, αλλά και τα λιγοστά μικρά λευκά σπιτάκια ψαράδων που προσθέτουν μια γραφική πινελιά στο όλο σκηνικό.

Όπως πολύ εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς η ακρογιαλιά δεν έχει καμία οργάνωση, γι’ αυτό και όσοι θελήσουν να την επισκεφτούν θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα εφόδια για μια απολαυστική ημέρα στην παραλία. Το μόνο που θα συναντήσει κανείς εδώ, είναι τα λιγοστά αρμυρίκια που προσφέρουν την δροσιστική και ανακουφιστική σκιά τους στους λουόμενους.