Αν και οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει στη συνείδησή τους τη Μάνη με το απαράμιλλου φυσικού κάλλους άγριο και τραχύ τοπίο της, αξίζει να γνωρίζετε ότι στα γραφικά και πέτρινα χωριουδάκια της σχεδόν πάνω στη θάλασσα θα απολαύσετε βουτιές σε κρυστάλλινα, διάφανα σαν ψεύτικα νερά. Όπως και στις παραλίες που ακολουθούν παρακάτω.

Αλύπα

Η κρυφή παραλία της Αλύπας, συναντάται στο ανατολικό τμήμα της Λακωνικής Μάνης, σε απόσταση 42 χλμ. από το Γύθειο. Ένας μικροσκοπικός και ήσυχος, γραφικός κόλπος που φέρει έντονα τα χαρακτηριστικά της περιοχής –πέτρα και σμαραγδένια νερά– και περιβάλλεται από πανέμορφα πυργόσπιτα.

Εδώ, ο επισκέπτης απολαμβάνει καλοκαιρινές στιγμές μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τον μαζικό τουρισμό, σε ένα ήσυχο και ερημικό περιβάλλον, όπου πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από την φύση, με τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας και το άγριο τοπίο ολόγυρά της.

Μαρμάρι

Σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από την Αρεόπολη και στο νοτιότερο, σχεδόν, σημείο της Ανατολικής Μάνης το τοπίο γίνεται άγονο και απόκοσμο. Οι πέτρινες κατοικίες του μικρού οικισμού Μαρμάρι γίνονται ένα με το άγριο, φυσικό τοπίο ολόγυρά τους, με την μοναδική χρωματιστή πινελιά τα νερά της θάλασσας που αγγίζουν την αμμουδερή ακρογιαλιά του οικισμού.

Ρηχά νερά, που ενδείκνυνται και για όσους ταξιδεύουν με την οικογένειά τους, αλλά και ελαφρύ κυματάκι για όσους δεν αρέσκονται πολύ στα εντελώς ήρεμα νερά. Η παραλία διαθέτει ταβέρνα και μπαρ, ενώ σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με τα πόδια από αυτήν συναντάται μία άλλη μικρότερη και ερημική παραλία, ιδανική επιλογή για πιο prive μακροβούτια.

Μεζαπός

Στο λιλιπούτειο ψαράδικο οικισμό, μέσα στον κόλπο τον οποίο προφυλάσσει η χερσόνησος Τηγάνι, στη Μέσα Μάνη στον δήμο Οιτύλου και σε απόσταση 8 χλμ. από το Γερολιμένα, θα συναντήσετε έναν επίγειο παράδεισο. Εδώ, δεν υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις και υποδομές, ενώ οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία.

Κοντά στις παραλίες υπάρχουν σπηλιές στα βράχια που μπορεί όποιος θέλει να εξερευνήσει κολυμπώντας στα γαλαζοπράσινα νερά, ή να χαλαρώσει στην παραλία με θέα το κάστρο στο Τηγάνι.