Ένας καταρράκτης από μόνος του είναι εντυπωσιακός έτσι κι αλλιώς. Όταν όμως βρίσκεται δίπλα ακριβώς στη θάλασσα και τα νερά του καταλήγουν απευθείας σε αυτή, τότε το θέαμα είναι σίγουρα μοναδικό. Όπως κι αυτό που συναντάται στην πόλη Μπολίνας στην Καλιφόρνια και σίγουρα αποτυπώνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα ή και για πάντα στη μνήμη του κάθε επισκέπτη που θα βρεθεί μπροστά σε αυτό το συγκλονιστικό και σπάνιο φυσικό σκηνικό.

Ο καταρράκτης Alamere, λοιπόν, αποτελεί ένα σπάνιο και θαυμάσιο παράδειγμα «παλίρροιας», ενός παράκτιου καταρράκτη που βυθίζεται απευθείας από ένα βράχο κάτω στην παραλία για να ενωθεί με τη θάλασσα.

Η πτώση του νερού στην παραλία Wildcat πραγματοποιείται περίπου από ύψος 12 μέτρων, ενώ το ασυνήθιστο θέαμα του νερού καθώς πέφτει πάνω από τους κάθετους γκρεμούς σχιστόλιθου και καταλήγει στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού, συναντάται σε ένα αρκετά απομονωμένο σημείο στο νότιο άκρο της παραλίας Wildcat δίπλα σε ένα βραχώδες ακρωτήριο που ονομάζεται Double Point.

Η διαδρομή για να φτάσει κανείς στο σημείο, που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή για τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, είναι απλή αλλά όχι και τόσο εύκολη -τουλάχιστον χωρίς GPS- καθώς οι ντόπιοι συνήθως απομακρύνουν τις πινακίδες.

Ο επισκέπτης περνάει μέσα από την πόλη Μπολίνας, όπου αφήνει και το αυτοκίνητό του και από εκεί η πεζοπορία στο Coast Trail προς την έρημο Phillip Burton, μέρος της εθνικής ακτής Point Reyes στο Marin County, οδηγεί στο συγκλονιστικό αυτό σκηνικό.