Η υπερβολή, θα έλεγε κανείς, αποτελεί από τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Ντουμπάι στο καθετί. Αυτήν τη φορά η πρωτοτυπία έρχεται, για ακόμη μία φορά, από ένα ολοκαίνουριο πολυτελές ξενοδοχείο, στο οποίο φιλοξενείται η ψηλότερη πισίνα υπερχείλισης στον κόσμο.

Το Address Beach Resort, λοιπόν, διαθέτει την υψηλότερη εξωτερική πισίνα υπερχείλισης σε κτίριο, σε ύψος που αγγίζει τα 295 μέτρα περίπου. Σχεδόν, δηλαδή, 30 μέτρα λιγότερο από το ύψος του Πύργου του Άιφελ! Ένα ύψος που την καθιστά έτσι την ψηλότερη εξωτερική πισίνα υπερχείλισης στον κόσμο, σύμφωνα και με το Guinness World Records!

Η πισίνα βρίσκεται στον 77ο όροφο του ξενοδοχείου, έχει μήκος περίπου 95 μέτρα και πλάτος 16 μέτρα -σχεδόν διπλάσιο από εκείνο μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων.

Από αυτό το άκρως πλεονεκτικό σημείο, που όπως σημειώνει το CNN είναι περίπου τα εννέα δέκατα του ύψους του Πύργου του Άιφελ, απολαμβάνει κανείς ασύλληπτη και απρόσκοπτη θέα στην πόλη, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού κτιρίου Burj Al Arab, του Palm Jumeirah και των Παγκόσμιων Νήσων, καθώς και του τροχού Ain Dubai Ferris, ο οποίος είναι, επίσης, ο ψηλότερος στον κόσμο.

Η πισίνα υπερχείλισης είναι μόνο μία από τις πισίνες του Beach Beach Resort, καθώς στο ξενοδοχείο φιλοξενούνται, επίσης, μία πισίνα μόνο για ενήλικες, μία οικογενειακή πισίνα και μία παιδική πισίνα. Οι εγκαταστάσεις είναι ανοιχτές σε όλους τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, αλλά η πισίνα υπερχείλισης περιορίζεται σε αυτούς που είναι 21 ετών και άνω, σύμφωνα με το CNN. Στον 77ο όροφο δίπλα στην πισίνα βρίσκεται, επίσης, και το ασιατικό εστιατόριο με fusion κουζίνα Zeta Seventy Seven, το οποίο προσφέρει την ίδια εκπληκτική θέα.

Και αυτό το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό δεν είναι το μοναδικό Ρεκόρ Γκίνες που κατέχει το ξενοδοχείο. Το θέρετρο είναι μέρος ενός «δίδυμου» πύργου 77 ορόφων. Τα δύο κτίρια ενώνονται από τον πρώτο έως τον 13ο όροφο και πάλι από μια αερογέφυρα από τον 63ο έως τον 77ο όροφο, η οποία κατέχει το ρεκόρ ως η υψηλότερη κατοικήσιμη αερογέφυρα, σε ύψος 295 μέτρων.