Η πανδημία λειτούργησε ως, σχεδόν, ολοκληρωτικό φρένο για τα ταξίδια κατά τη διάρκεια του 2020. Η παύση έδωσε σε όλους -καταναλωτές και προμηθευτές- την ευκαιρία να σκεφτούν για την επανεκκίνηση του ταξιδιού προς το καλύτερο, διορθώνοντας τον υπερτουρισμό, συνειδητοποιώντας καλύτερα πού πηγαίνουν τα χρήματά τους και πώς να χρησιμοποιήσουν την τεράστια δύναμη του τουρισμού για τη διατήρηση των πολιτισμών και των ιδιαίτερων περιοχών ανά τον κόσμο.

Οι άνθρωποι από εδώ και πέρα τείνουν να επιλέγουν για τα ταξίδια τους μέρη που προσφέρουν ευκαιρίες βελτίωσης της υγείας και ευεξίας και ο τουρισμός θα αλλάξει από απλά ταξίδια σπα και αναψυχής σε ταξίδια που εστιάζουν στην υγεία και την ευεξία. Το άγχος και το στρες που οφείλονται στην Covid-19 μπορούν να επιλυθούν με διακοπές σε χώρους που εστιάζουν στην ευεξία και προσφέρουν την ουσία αυτών των ολιστικών θεραπειών πνευματικότητας και ευεξίας, καθώς η προληπτική υγειονομική περίθαλψη είναι ένας καλός τρόπος για την καταπολέμηση των ασθενειών.

Η ανάμιξη δραστηριοτήτων ευεξίας με τον «πολύ απαραίτητο καθαρό αέρα» αποτελεί προτεραιότητα, πλέον, για τη μεγαλύτερη μερίδα των ταξιδιωτών, προκειμένου να επιτύχουν τη θεραπεία του μυαλού και του σώματός τους από την τρέλα του 2020. Πολλοί είναι πρόθυμοι να το κάνουν αυτό με οποιαδήποτε τιμή, εφόσον αισθάνονται ασφαλείς, συμπεριλαμβανομένης, στην περίπτωση που το επιτρέπει ο προϋπολογισμός τους, και της κράτησης ιδιωτικών καταλυμάτων.

Η ολιστική ευημερία, λοιπόν, επικεντρωμένη στη διατροφή και την αναζωογόνηση συζητείται περισσότερο από ποτέ. Για παράδειγμα τα σχήματα ευεξίας που ενσωματώνουν τη διατροφή, την άσκηση και το διαλογισμό είναι αυτά που πολλοί ταξιδιώτες αναζητούν, ειδικά σε περιόδους άγχους, αναφέρει το Forbes. Ο Simon Marxer, διευθυντής του σπα και ευεξίας στο Miraval Group, λέει ότι πολλοί επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες επέστρεψαν ειδικά για να βρουν ξανά ισορροπία στη ζωή τους. Το Miraval έχει προσαρμόσει, μάλιστα, μέρος του προγράμματός του του μετακινώντας πολλά μαθήματα γιόγκα, διαλογισμού και άσκησης σε εξωτερικούς χώρους.

Μάλιστα, σύμφωνα με μια έκθεση του Global Wellness Institute, ο τουρισμός ευεξίας αναμένεται να αυξηθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό 7,5% έως το 2022. Αυτό είναι υψηλότερο από το προβλεπόμενο ποσοστό 6,4% για την ετήσια ανάπτυξη του συνολικού παγκόσμιου τουρισμού.

Καθώς τα πράγματα σταδιακά επιστρέφουν στην ομαλότητα, προβλέπεται ότι η ευεξία θα είναι προτεραιότητα για όλους και οι άνθρωποι θα προγραμματίσουν τις διακοπές τους βάσει αυτής. Δεν είναι καθόλου, απίθανο, λοιπόν τους επόμενους μήνες ο τουρισμός ευεξίας να βρεθεί στο επίκεντρο.