Οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει την Εύβοια, και όχι άδικα βέβαια, με τα υπέροχα τοπία απίστευτου φυσικού κάλλους που χαρακτηρίζουν όλη την έκτασή της. Ωστόσο, υπάρχουν όμορφα και ξεχωριστά σημεία διάσπαρτα στο νησί που αξίζουν την προσοχή του κοινού, ταξιδεύοντάς το σε μέρη ειδυλλιακά, και πιο συγκεκριμένα σε νησιά του Αιγαίου.

Ο λόγος για τη Λίμνη, στη Βόρεια Εύβοια, ένα παραθαλάσσιο χωριό που αποπνέει ηρεμία και γαλήνη, ιδανική επιλογή για μια εξόρμηση, συνθηκών επιτρεπόντων, μακριά από όλους και απ’ όλα. Αιγιοπελαγίτικος αέρας φυσά, λοιπόν, στη Λίμνη, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοί της έχουν αιγιοπελαγίτικη καταγωγή. Κατά τον 16ο αιώνα πολλοί καπατεναίοι των νησιών του Αιγαίου μετοίκησαν στην περιοχή.

Για τους περισσότερους η Λίμνη αποτελεί τον πιο γραφικό προορισμό της Βόρειας Εύβοιας, η οποία κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη με την ηρεμία και την ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό ομορφιά που την διακρίνει.

Αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω από τα νερά του Βόρειου Ευβοϊκού, μοιάζει να «αγναντεύει» τον απάνεμο κόλπο, απολαμβάνοντας θέα που πολλές φορές φτάνει μέχρι και τις κοντινές ακτές της Στερεάς Ελλάδας. Τα παραδοσιακά σπίτια με τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές και την νεοκλασική αρχιτεκτονική, τα στενά δρομάκια και το πράσινο από το πευκόφυτο βουνό του Καντηλιού, που σχεδόν αγγίζει τη θάλασσα, στα χαρακτηριστικά στοιχεία του χωριού που το κάνουν μοναδικό.

Η «καρδιά» της Λίμνης, ωστόσο, χτυπά στο παραλιακό της μέτωπο με τα ουζερί και τις ταβέρνες, τις καφετέριες και τα μπαρ, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του ή νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες με θέα τόσο στα γαλαζοπράσινα νερά του Ευβοϊκού, όσο και στην καταπράσινη πλαγιά του χωριού.

Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι η Λίμνη είναι χτισμένη κοντά στο αρχαίο Ελύμνιον, όπου σύμφωνα με τον Σοφοκλή συναντήθηκε για πρώτη φορά ο Δίας με την Ήρα.

TAGS