Η ορεινή Αρκαδία μας έχει συνηθίσει σε υπέροχα γραφικά χωριά, «χαμένα» μέσα στην πλούσια φύση της περιοχής. Ένας από τους πιο άγνωστους στο ευρύ κοινό και ανέγγιχτους ακόμη επίγειους παραδείσους της συναντάται μεταξύ Δαβιάς και Πιάνας, στις νότιες πλαγιές του Μαινάλου.

Σε υψόμετρο 1200 μέτρων, λοιπόν, και σε απόσταση 4 χλμ. από τον κεντρικό δρόμο και 19 χλμ. από την Τρίπολη, το Ροεινό αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της περιοχής. Ένα μικροσκοπικό, αλλά γραφικό χωριό, με μεγάλα πετρόχτιστα σπίτια που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα κλέβει τις εντυπώσεις, χωρίς να έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους δημοφιλέστερους προορισμούς της ευρύτερης περιοχής.

Με πολλά τρεχούμενα νερά, περικυκλωμένο από πολύ πράσινο και ένα υπέροχο πυκνό ελατόδασος και με ονειρική θέα στο οροπέδιο της Δαδιάς αλλά και τον ορεινό όγκο του Μαινάλου, δικαίως μπορούμε να το αποκαλέσουμε και επίγειο παράδεισο.

Χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός, η ονομασία του χωριού οφείλεται στον αναγραμματισμό της λέξης «ορεινό» και ξεχωρίζει για τα παραδοσιακά σπίτια του χτισμένα από ξύλο και πέτρα. Στα σημαντικότερα σημεία του χωριού ο ναός του Αγίου Γεωργίου του 12ου αιώνα, πολύ κοντά στην πλατεία, καθώς και εκείνου του Αγίου Δημητρίου (13ος αιώνας) και της Παναγίας (16ος αιώνας), που μαρτυρούν την πλούσια θρησκευτική ιστορία του.