Συμπληρωματική αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες που φτάνουν στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπαίνουν σε επταήμερο υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό.

Σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία, που ισχύει από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε επταήμερο υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει γι’ αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.

Όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ, έως σήμερα ήταν υποχρεωτικός και παραμένει για τις υπόλοιπες διεθνείς αφίξεις, ο τριήμερος προληπτικός περιορισμός σε όλους τους επιβάτες από το εξωτερικό.

Επίσης, συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά τη φόρμα PLF σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση.

Παράλληλα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια από το Ηνωμένο Βασίλειο υπόκεινται και σε υποχρεωτικά rapid test για το χρονικό διάστημα έως και τις 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που αναφέρθηκε στη Βρετανία έχει θέσει σε συναγερμό την Ευρώπη. Η μία μετά την άλλη ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν απαγόρευση πτήσεων από και προς τη χώρα, ενώ αύριο συνεδριάζει ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων της ΕΕ. 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο