Στην εκτίμηση ότι η Qatar Airways δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα αεροσκάφη της A380 για τουλάχιστον δύο χρόνια, προχώρησε σήμερα (19/10) ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. Μάλιστα, με τον τρόπο αυτό επεκτείνεται η προηγούμενη σχετική πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία τα σούπερ τζάμπο αναμένονταν να επιστρέψουν στους αιθέρες πιθανόν το 2021.

Η κρατική αεροπορική εταιρία έχει καθηλώσει στο έδαφος τα δέκα αεροσκάφη της A380 λόγω του καταστροφικού αντίκτυπου που έχει η κρίση του κορονοϊού στη ζήτηση για ταξίδια.

«Δεν πιστεύουμε ότι θα έχουμε σε λειτουργία τα A380 μας για τουλάχιστον τα επόμενα δύο χρόνια», δήλωσε ο Ακμπάρ αλ-Μπάκερ σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο ίδιος είχε πει τον Ιούνιο ότι τα αεροσκάφη αυτά θα έμεναν καθηλωμένα στο έδαφος τουλάχιστον έως τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Οι 100 προορισμοί, στους οποίους αυτή τη στιγμή εκτελεί δρομολόγια η εταιρία, είναι κατά 25 λιγότεροι σε σχέση με τον προγραμματισμό λόγω του νέου κύματος κρουσμάτων στην Ευρώπη και των ταξιδιωτικών περιορισμών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. Παράλληλα, ο ίδιος επέκρινε τους ανταγωνιστές που συνεχίζουν να πετούν τα A380 ως «ανόητους», λέγοντας ότι η ζήτηση είναι ανεπαρκής και άρα οι τιμές θα μειωθούν.

Η Air France απέσυρε φέτος τα αεροσκάφη της A380 ενώ η British Airways και η Qantas απέσυραν τα αεροπλάνα τους Boeing 747, καθώς η πανδημία οδήγησε τα αεροπορικά ταξίδια σε ελεύθερη πτώση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.