Το χωριό του Πάρνωνα, από τα πρώτα της χώρας που απέκτησε ξενοδοχείο

Από την δεκαετία του ’60 αποτελεί δημοφιλή στάση στην Αρκαδία


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
18:31
10/10/2020
Το χωριό του Πάρνωνα, από τα πρώτα της χώρας που απέκτησε ξενοδοχείο
1
loading

Σε απόσταση περίπου 3 ωρών από την Αθήνα, το χωριό του Πάρνωνα που αποτελεί και το κεφαλοχώρι του ορεινού όγκου στην Ορεινή Αρκαδία, ξεχωρίζει σε σχέση με τα υπόλοιπα, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς πρόκειται για τα πρώτα χωριά της Ελλάδας που απέκτησε ξενοδοχείο.

Ο λόγος για τον Άγιο Πέτρο, που ήδη από την δεκαετία του ’60 αποτελεί δημοφιλή στάση, αν όχι προορισμό, ιδίως για όσους επισκέπτονται την περίφημη μονή της Παναγίας της Μαλεβής, η οποία συναντάται σε κοντινή απόσταση από αυτό.

Κατάφυτο από έλατα και καρυδιές, το χωριό ξεχωρίζει για τα πολλά νερά και τις βρύσες του, ενώ διαθέτει και παλιά αρχοντικά και πυργόσπιτα που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Τα ομορφότερα από αυτά θα τα συναντήσετε στην επάνω γειτονιά, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν εκείνα του Κοΐνη, του Κασούρη, του Κοντάκη, του Μούσχουρου κ.α.

Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Αγίου Πέτρου η οικία του Τούρκου αγά Τρικαλίτη του 18ου αιώνα, που άλλοτε φιλοξενούσε το σχολαρχείο, ενώ σήμερα αποτελεί διατηρητέο μνημείο. Τέλος, όπως είπαμε σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή αποτελεί η μονή της Παναγίας της Μαλεβής, μόλις 5 χλμ. από το χωριό του Αγίου Πέτρου, η οποία χρονολογείται από το 1320.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Παρνωνας

    Βουνό τής Πελλοπονήσου ,αρχίζει από τά ΒΑ σύνορα τού νομού Λακωνίας μέ τό νομό Αρκαδίας όπου υψώνεται και η ψηλότερη κορυφή του Μεγάλη Τούρλα υψ 1.935 μ ,οι ΒΔ προεκτάσεις του εισχωρούν στό έδαφος τού νομού Αρκαδίας ,στό νομό Λακωνίας στό βορειο τμήμα υψώνονται οι κορυφές του Γαϊτανορράχη υψ 1.803 μ ,Μαδαρή υψ 1.686 μ ,Κορομηλιά υψ 1.557 μ ,Ελατιάς υψ 1.272 μ .Όσο προχωρεί νοτιότερα στό έδαφος τής Λακωνίας χαμηλώνει γιά νά καταλήξει στό ακρωτήριο Μαλέας .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει