Η χαρακτηριστική σκηνή με την Αλίκη Βουγιουκλάκη να αποχαιρετά τον αγαπημένο της στην επιτυχημένη ελληνική κινηματογραφική παραγωγή «Το Δόλωμα», με πρωταγωνιστές την ίδια και τον Αλέκο Αλεξανδράκη, έκαναν ευρέως γνωστό στο κοινό το συγκεκριμένο σημείο της Ρόδου, βγαλμένο λες από άλλη εποχή.

Ο λόγος για τις περίφημες Πηγές της Καλλιθέας, σε απόσταση μόλις 9 χλμ. από την πόλη της Ρόδου. Πρόκειται για ένα μνημείο απαράμιλλης ομορφιάς και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, που είναι ανοιχτό για το κοινό από το 2007, μετά τη ριζική αναστήλωση και ανακαίνισή του.

Οι Πηγές της Καλλιθέας είναι γνωστές τοις πάσι, από την αρχαιότητα ακόμη, για τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού που ανάβλυζε –και συνεχίζει μέχρι σήμερα να αναβλύζει– από τους βράχους. Μάλιστα, προσέλκυαν κόσμο τόσο από τα γύρω νησιά και τα Μικρασιατικά παράλια όσο και από τα βάθη της Ανατολής.

Τα νερά των πηγών είναι θεραπευτικά για παθήσεις όπως αρθρίτιδα, διαβήτη, δερματοπάθειες, άσθμα κ.ά. Μια περιήγηση εδώ είναι αρκετή για να μεταφερθείτε σε μια άλλη εποχή, απλώς παρατηρώντας τη μεγαλοπρέπεια του χώρου, τα εντυπωσιακά μωσαϊκά, την αίθουσα της Ροτόντας με τον ύψους 14 μ. θόλο και την περίτεχνη διακόσμηση.

Στον κλειστό κυκλικό της χώρο φιλοξενούνται διάφορες εκδηλώσεις με θέα στη θάλασσα, ενώ η παραλία της περιοχής αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού.