Τιρκουάζ  και κρυστάλλινα νερά, καταπράσινο τοπίο και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ποιο είναι; Ότι η συγκεκριμένη πανέμορφη παραλία δεν έχει ποτέ κύμα. Ένα μέρος ειδυλλιακό στο οποίο μπορείς να βρεθείς διανύοντας μια απόσταση 2,5 ωρών από την Αθήνα. Η ομορφιά της τοποθεσίας αλλά και της συγκεκριμένης παραλίας σίγουρα θα σε ανταμείψει. Ο λόγος για την παραλία Θαψά στην Εύβοια. Μια παραλία που θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή και θα σε κάνει να επιστρέψεις στο μέλλον για μερικές βουτιές ακόμη.

Η παραλία Θαψά που δεν έχει ποτέ κύμα

Η συγκεκριμένη παραλία είναι μια από τις αμμουδιές της Εύβοιας που ξεχωρίζει για την ομορφιά της. Εκεί θα βρεις καταγάλανα νερά και άμμο που μοιάζει σαν χρυσή κάτω από τον ήλιο. Τα νερά είναι δροσερά και η παραλία ξεχωρίζει για ένα βασικό χαρακτηριστικό της: Δεν έχει ποτέ κύμα. Ο συγκεκριμένος κόλπος είναι με τέτοιο τρόπο  προστατευμένος ώστε κάνει την παραλία να έχει αυτό το μοναδικό προνόμιο.

Αυτό που δεν είναι εντελώς εύκολο, είναι η πρόσβαση στην παραλία Θαψά. Κι αυτό γιατί υπάρχει ένα χωματόδρομος περίπου 7 χιλιομέτρων που θα σε οδηγήσει εκεί. Ο χωματόδρομος ξεκινά μετά από μια πινακίδα που θα δεις στον δρόμο σου η οποία γράφει Τσίλαρο – Θαψά. Έχε υπομονή γιατί θα σε ανταμείψουν σίγουρα τα πεντακάθαρα γαλάζια, σχεδόν διάφανα νερά και η λευκή άμμος. Ένα τοπίο όνειρο.

Ένα τμήμα της παραλία είναι οργανωμένο και μπορείς φυσικά να κάτσεις εκεί. Ωστόσο υπάρχει άπλετος χώρος, λόγο μεγάλου μεγέθους της παραλίας, ώστε να βάλεις όπου θες την ψάθα και την ομπρέλα σου. Όπου και αν αποφασίσεις να κάτσεις, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα.

Ένας μικρός παράδεισος στην Εύβοια

Βλέποντας τις φωτογραφίες, μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί αποτελεί μια αγαπημένη αμμουδιά και οι επισκέπτες δεν λογαριάζουν τα χιλιόμετρα αλλά και τον χωματόδρομο για να φτάσουν εκεί.

Αποτελεί πράγματι έναν επίγειο παράδεισο που θα σε συνεπάρει από το πρώτο λεπτό. Τα γαλαζοπράσινα νερά και σε συνδυασμό με το καταπράσινο τοπίο δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό που θα σου μείνει αξέχαστο.

Πού ακριβώς βρίσκεται η παραλία

Για να δεις το ακριβές σημείο που βρίσκεται η παραλία μπορείς να πατήσεις ΕΔΩ. Για να φτάσεις θα πρέπει να ξεκινήσεις από τη Χαλκίδα και να κατευθυνθείς προς την Κύμη. Υπολόγισε περίπου 95 χιλιόμετρα απόσταση από τη Χαλκίδα και περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.