Μεταξύ των παραλιών Κουταλάς και Βάγια, στο νότιο τμήμα του νησιού, και σε απόσταση 13 χλμ. από την Χώρα, συναντάται μία από τις μεγαλύτερες ακτές της Σερίφου. Ο λόγος για την παραλία Γάνεμα, με τα δύο «πρόσωπα», μια ιδιαιτερότητα που την καθιστά μοναδική στο είδος της.

Ποια είναι αυτή; Στο ανατολικό τμήμα και σχεδόν μέχρι το μέσον της, η παραλία ξεχωρίζει για την αμμώδη έκτασή της με τις ελάχιστες πέτρες, ενώ στο δυτικό τμήμα της βασικό χαρακτηριστικό της είναι το ανοιχτόχρωμο, χοντρό βότσαλο.

Μία λεπτομέρεια, ωστόσο, που δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, εκτός αν είστε λάτρεις της αμμουδιάς ή της πέτρας στην ακρογιαλιά, καθώς τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά σε όλο το μήκος της ακτής λειτουργούν ως άλλες σειρήνες για δροσιστικά μακροβούτια στην υδάτινη, δροσερή αγκαλιά του Αιγαίου.

Σε περίπτωση δυνατών ανέμων, η πλευρά με το βότσαλο ενδκείκνυται περισσότερο, καθώς όσο πλησιάζει κανείς προς τα βράχια τόσο περισσότερο προφυλάσσεται από τον αέρα. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ωστόσο, αρμυρίκια που αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα προσφέρουν την ανακουφιστική, φυσική σκιά τους στους λουόμενους.

Στην ακτή λειτουργεί γραφικό ταβερνάκι που σερβίρει νόστιμα μεζεδάκια και τοπικές σπεσιαλιτέ.