Μέρος του κάστρου του Σανούδου στη Χώρα της Νάξου ο Πύργος Γλέζου ή Κρίσπι είναι ο μοναδικός σωζόμενος από τους συνολικά 12 που είχαν χτιστεί κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους για να το προστατεύουν.

Συναντάται κοντά στη βορειοδυτική πύλη του κάστρου και απλώνεται τόσο στο δυτικό όσο και στο βόρειο τμήμα του. Ο πύργος αποτελείται από τέσσερα επίπεδα ενώ από τα πιο χαρακτηριστικά του σημεία το γεγονός ότι έχει προσαρτημένο και έναν κυκλικό πύργο.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση ο πύργος αποτελούσε ανάκτορο της δυναστείας των Κρίσπι. Στην ουσία, όμως, ήταν η ιδιωτική κατοικία του Ιάκωβου, νόθου γιου του δούκα Γουλιέλμου Β’, ο οποίος μη έχοντας δικαιώματα στο θρόνο της ηγεμονίας αρκέστηκε στον τίτλο του Κυβερνήτη για ένα μικρό χρονικό διάστημα κατά το 1494.

Η είσοδος του πύργου εντοπίζεται μετά την Τρανή Πόρτα, μέσα στο κάστρο. Το υπέρθυρό του στολίζει ένα εντυπωσιακό οικόσημο του Μπαρότση με ξίφος, φτερό, στέμμα και παράσημα, ενώ εκείνο της εσωτερικής πόρτας το οικόσημο των Κρίσπι.

Ιδιαιτέρως εντυπωσιακή είναι η μεγάλη σάλα του πύργου, με τις πύλες της να οδηγούν στην ταράτσα, απ’ όπου η θέα στη θάλασσα είναι εκπληκτική. Από εδώ οι δούκες επόπτευαν τη θαλάσσια δραστηριότητα για πλοία κουρσάρων.

Η οικογένεια Γλέζου δώρισε τον Πύργο στην Αρχαιολογική Υπηρεσία η οποία τον ανακαίνισε, ενώ σήμερα σε αυτόν στεγάζεται το Βυζαντινό Μουσείο Νάξου, σύμφωνα με την επιθυμία των δωρητών του. Τέλος, ο Πύργος είναι γνωστός και ως Πύργος της Απεραθίτισσας, λόγω της καταγωγής της οικογένειας Γλέζου.