Η αεροπορική εταιρία Emirates σχεδιάζει να πραγματοποιεί από τις 21 Μαΐου προγραμματισμένες πτήσεις από το Ντουμπάι στο Χίθροου του Λονδίνου, τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι, το Μιλάνο, τη Μαδρίτη, το Σικάγο, το Τορόντο, το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, όπως ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της.

Η αεροπορική εταιρία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο επικαλούμενο τη σχετική ανακοίνωση θα προσφέρει επίσης συνδέσεις στο Ντουμπάι για ταξιδιώτες ανάμεσα στη Βρετανία και την Αυστραλία.

Η Emirates τον Μάρτιο είχε ανακοινώσει πως θα προχωρούσε σε μείωση των μισθών του προσωπικού της κατά 50%, εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού, στην ταξιδιωτική ζήτηση εισιτηρίων.

Η εταιρία που ελέγχεται από το Ντουμπάι έχει ήδη ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας περίπου του 70% του δικτύου της και την περικοπή του πτητικού της έργου προς 159 προορισμούς.

Η Emirates ζήτησε από το προσωπικό της να λάβει άδεια άνευ αποδοχών, ενώ πάγωσε τις προσλήψεις προσωπικού, καθώς ο κλάδος των αεροπορικών εταιριών βρίσκεται αντιμέτωπος με μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές προκλήσεις στην ιστορία του.