Η Κουρσεβέλ 1850, το θέρετρο των γαλαζοαίματων και των κροίσων, λίγες συστάσεις χρειάζεται, αποτελώντας ένα από τα πλέον φημισμένα μέρη των γαλλικών Άλπεων.

Και το μεγάλο στολίδι της, σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1.850 μέτρων, είναι το Hotel Cheval Blanc, όσο πιο κοντά μπορεί να φτάσει ο παράδεισος στη Γη δηλαδή.

Δεν είναι μόνο η exclusive πρόσβαση στις καλύτερες πίστες του σκι, αλλά και το φαγητό με τα αστέρια Michelin, το μοναδικό σπα και η εξυπηρέτηση που δύσκολα θα βρει ο μεγιστάνας όμοιό της στα βουνά.

Αν η Κουρσεβέλ είναι ο Νο 1 προορισμός του διεθνούς jet set, το συγκεκριμένο σαλέ είναι το απόλυτο κατάλυμα για την αριστοκρατία.

Δύο αστέρια Michelin έχει το εστιατόριό του (Le 1947), γαστρονομικός ναός σε αυτή τη γωνιά του κόσμου, βραβεία με τη σέσουλα το σπα του, ακόμα και τεράστια συλλογή πούρων θα βρεις εδώ.

Όσο για τις 36 σουίτες του, δεν αφήνουν τα πολυτελή υλικά (κασμίρ, δέρμα και γούνα) και τα λαμπερά μέταλλα (ασήμι, ατσάλι μπρούτζος) να καπηλευτούν τη ζεστή ατμόσφαιρα.

Όλα σε καλωσορίζουν εδώ, διατηρώντας την αλπική αισθητική του βουνού, διανθισμένη με νότες χλιδής. Αλλά και τεχνολογίας.

Η έμφαση έχει δοθεί ωστόσο στις υπηρεσίες, καθώς το προσωπικό είναι πολυπληθές (1 υπάλληλος ανά 3 πελάτες) και έτοιμο να ικανοποιήσει κάθε απαίτηση. Ακόμα και άνθρωπο για να ζεσταίνει τις μπότες του σκι θα βρεις εδώ. Ή κάποιον που πάει να φέρει κουνελάκια για να παίξουν τα μικρά παιδιά.

Εδώ βέβαια το δίκλινο ξεκινά από τα 1.600 ευρώ εκτός σεζόν και ξεπερνά τα 2.150 ευρώ στις περιόδους αιχμής.

Μόνο που το Cheval Blanc αποζημιώνει τους πελάτες του με εμπειρίες που δύσκολα αγοράζει ακόμα και το άφθονο χρήμα…