Τη λίστα με τις πόλεις που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος το 2020 δημοσίευσε το Lonely Planet, προσφέροντας σε όλους εσάς που βρίσκεστε προς αναζήτηση έμπνευση αλλά και αφορμή για το επόμενο ταξίδι σας.

Πόλεις διαχρονικές αξίες για τους λάτρεις του ταξιδιού, αλλά και κρυφά διαμαντάκια συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, η οποία αποτελείται από 10 πόλεις από τον Καναδά μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και από την Ιρλανδία έως την Ινδία.

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

Στην κορυφή όλων φιγουράρει το Σάλτμπουργκ, το οποίο το 2020 γιορτάζει τα 100 χρόνια από την δημιουργία του ομώνυμου φεστιβάλ του, της διάσημης γιορτής της όπερας, της κλασικής μουσικής και του δράματος. Στη δεύτερη θέση συναντάται η Ουάσινγκτον, με την πόλη να γιορτάζει τα 100 χρόνια από την χορήγηση δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες, με εικονικά μουσεία της πόλης να διοργανώνουν ειδικές εκθέσεις.

Τρίτο ακολουθεί το Κάιρο, με το 2020 να αποτελεί χρονιά- σταθμό για την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, καθώς πρόκειται για το έτος που έχει οριστεί η λειτουργία του νέου «Grand Egyptian Museum», σε κοντινή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο της Γκίζας.

Κάιρο, Αίγυπτος

Το Galway, η bohemian πόλη στο δυτικό τμήμα της Ιρλανδίας, συναντάται στην τέταρτη θέση, καθώς έχει οριστεί ως μία από τις τρεις πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2020. Τέλος, η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται από τη Βόννη, στη δυτική Γερμανία, η οποία τη νέα χρονιά γιορτάζει με διάφορες εκδηλώσεις τα 250 χρόνια από την γέννηση του Μπετόβεν.

Δείτε ποιες πόλεις συμπεριλαμβάνονται στην κορυφαία δεκάδα του Lonely Planet:

  1. Σάλτσμπουργκ, Αυστρία
  2. Ουάσινγκτον, ΗΠΑ
  3. Κάιρο, Αίγυπτος
  4. Galway, Ιρλανδία
  5. Βόννη, Γερμανία
  6. Λα Παζ, Βολιβία
  7. Kochi, Ινδία
  8. Βανκούβερ, Καναδάς
  9. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  10. Ντένβερ, ΗΠΑ