Η δημοφιλής πλατφόρμα κρατήσεων διαμερισμάτων Airbnb ανακοίνωσε τη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για το 2020, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις κρατήσεις των χρηστών της πλατφόρμας.

Συγκρίνοντας, λοιπόν, τις κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2019 για το 2020 –το ίδιο είχε κάνει και το 2018 για τους δημοφιλέστερους προορισμούς του 2019– κατέληξε στους επτά δημοφιλέστερους προορισμούς για την επόμενη χρονιά.

Στην κορυφή όλων, και προς έκπληξη όλων, βρίσκεται το Μιλγουόκι, στο Ουισκόνσιν, το οποίο αύξησε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της Airbnb κατά 729%, λόγω του ότι το 2020 θα φιλοξενήσει την Δημοκρατική Εθνοσυνέλευση.

Μπιλμπάο, Ισπανία

Στη δεύτερη θέση με αύξηση κρατήσεων κατά 402% ακολουθεί το Μπιλμπάο, στην Ισπανία. Η πόλη των Βάσκων φημίζεται για το απίστευτο μουσείο Guggenheim, ενώ το 2020 θα φιλοξενήσει και το Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Τρίτη ακολουθεί η πόλη Μπουρίραμ, στην Ταϊλάνδη με 383% αυξημένες κρατήσεις, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά και τέταρτο το Sunbury, στην Αυστραλία, σε μικρή απόσταση από τη Μελβούρνη. Αυτό το ηλιόλουστο προάστιο προσφέρει στους επισκέπτες του εμπειρίες σε οινοποιεία και εικόνες βικτοριανής εποχής, γι αυτό και η δημοφιλία του αυξήθηκε κατά 356%.

Τα όμορφα χωριά, τα υπέροχα δάση και οι ανερχόμενες πόλεις της Ρουμανίας, ανέδειξαν την ευρωπαϊκή χώρα στην πέμπτη θέση των προτιμήσεων των χρηστών της Airbnb, με αυξημένο ενδιαφέρον κατά 298%.

Xi’an, Κίνα

Στην έκτη θέση συναντάται το Xi’an στην Κίνα, ένας προορισμός που σημείωσε αύξηση κατά 255%, κάτι που οφείλεται τόσο στο διάσημο αξιοθέατα με τους αμέτρητους πολεμιστές τερακότας, όσο και στο γεγονός ότι το 2020 η πόλη θα προσφέρει στους επισκέπτες της 30 επιλογές διαφορετικών νυχτερινών ξεναγήσεων.

Τέλος, η κορυφαία επτάδα ολοκληρώνεται από την πόλη Eugene στο Πόρτλαντ, η οποία αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τις οργανικές γαστρονομικές προτάσεις της, σημειώνοντας αύξηση του ενδιαφέροντος των ταξιδιωτών κατά 213%.