Βραδιά αφιερωμένη στον ελληνικό πολιτισμό στο Παρίσι

Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» σε συνεργασία με τον ΕΟΤ υμνούν την χώρα μας


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
21:47
21/05/2019
Βραδιά αφιερωμένη στον ελληνικό πολιτισμό στο Παρίσι
1
loading

Μεγάλο αφιέρωμα στην Αθήνα παρουσίασε η εφημερίδα Le Figaro, σε συνέχεια ενεργειών του ΕΟΤ. Το ειδικό αφιερωματικό τεύχος 160 σελίδων με τίτλο «Αιώνια Αθήνα» της σειράς «Le Figaro Hors-Série» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, παρουσιάστηκε στις 16 Μαΐου σε λαμπερή εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν η υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας και η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» στο ιστορικό θέατρο του Παρισιού Conservatoire National Supérieur d'Art Dramatique, με την παρουσία πάνω από 400 θεατών.

Το αφιερωματικό τεύχος «Athènes Eternelle», που παρουσιάζει την κλασική, αλλά και τη σύγχρονη όψη της ελληνικής πρωτεύουσας, είναι αποτέλεσμα ενός ιδιαίτερα απαιτητικού ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip), που υλοποίησε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η σειρά περιοδικών «Le Figaro Hors-Série», με τιράζ 80.000 αντιτύπων, ειδικεύεται στην ανάδειξη των τεχνών και του πολιτισμού και απευθύνεται σε κοινό ιδιαίτερα υψηλού μορφωτικού και εισοδηματικού επιπέδου, αποτελώντας το κορυφαίο περιοδικό του είδους του στην Γαλλία.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της πρέσβη της Ελλάδας στην Γαλλία Αγλαΐας Μπαλτά, η οποία επισήμανε τη σπουδαία ιστορία της ελληνικής πρωτεύουσας, ενώ κατόπιν ο διευθυντής Σύνταξης της «Le Figaro», Alexis Brézet, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και τη διαχρονική αξία του ελληνικού πολιτισμού και ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού «Le Figaro Hors-Série», Michel De Jaeghere, στη μοναδικότητα των μνημείων της Ακρόπολης.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας, αφού ευχαρίστησε θερμά τη «Le Figaro» για την άψογη συνεργασία, τόνισε ότι το συγκεκριμένο τεύχος του περιοδικού της «Le Figaro Hors-Série» αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της ιστορίας και του πολιτισμού της ελληνικής πρωτεύουσας, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Η αρχαία, αιώνια, κλασική Αθήνα, που συνυπάρχει με την Αθήνα της βυζαντινής παράδοσης κυριολεκτικά αναγεννιέται και αναδεικνύεται ως μια από τις πιο συναρπαστικές μητροπόλεις του σύγχρονου κόσμου με νέα μουσεία, νέα ιδρύματα πολιτισμού, πολλαπλές πρωτοβουλίες στον χώρο των τεχνών» υπογράμμισε, κάνοντας ειδική αναφορά και στα ρεκόρ αύξησης τα τελευταία χρόνια των επισκεπτών της Αθήνας για city break τουρισμό, που το 2018 έφτασαν τους 5,7 εκατ. τουρίστες σημειώνοντας αύξηση 19,4% σε σχέση με το 2017, ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 παρουσιάζεται νέα αύξηση της τάξης του 13,3%.

Ακολούθησαν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για τη νεότερη ιστορία της Αθήνας και για τον τρόπο με τον οποίο ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει μοχλό περαιτέρω ανάπτυξης σε ποικίλους τομείς.

Στη συνέχεια, η θεατρική ομάδα Démodocos παρουσίασε απόσπασμα της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή, ο πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος και η τραγουδίστρια Σοφία Αβραμίδου ερμήνευσαν δύο τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι και μέρος του έργου του σύγχρονου συνθέτη κλασικής μουσικής Σίμου Παπανά «Μακεδονικός Χορός», η κομπανία Cherchez la femme παρουσίασε σύντομο αφιέρωμα στο ρεμπέτικο, ενώ η σχολή χορού «Παρθενώνας» ξεσήκωσε το κοινό με τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ελληνικές γεύσεις. Σημειώνεται ότι τη βραδιά υποστήριξε, επίσης, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στο Παρίσι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αναρχοαπλυτο κομμουνι

    Ειμαι σίγουρος ότι θα γράφουν ύμνους για τον ρουβικωνα,τον πολακι την 17 Ν ,τον κουφό ντινα τον τσιπρα κλπ αυτός είναι πολιτισμός όχι παίζουμε. Αντε τώρα δώστε 20% στα αναρχοαπλυτα .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει