Εβδομήντα τρεις βίλες πολυτελείας, μαζί με μια ποικιλία εστιατορίων, χώρους συνάντησης και διευκολύνσεις για τον ενδιαιτούμενο, περιλαμβάνει το παραδεισένιο θέρετρο Joali στη νήσο Μουραβαντού στις Μαλδίβες.

Τους εσωτερικούς χώρους, καθώς και διάφορα αρχιτεκτονικά στοιχεία, σχεδίασε το με έδρα την Κωνσταντινούπολη στούντιο Autoban, το οποίο επιδίωξε «να δώσει νέο νόημα στη νησιωτική ζωή, μέσα από μια δυναμική και χωρίς όρια εμπειρία».

Το JOALI Maldives, που υπόσχεται μια υπερ-πολυτελή εμπειρία διαμονής, απλώνεται γύρω από τη Μουραβαντού με μια σειρά από προβλήτες που εκτείνονται στον Ινδικό ωκεανό. Κάποιες από τις βίλες υψώνονται πάνω απ’ το νερό, ενώ άλλες είναι χτισμένες πάνω στο νησί. Σχεδιάζοντας το πρότζεκτ, το στούντιο Autoban χρησιμοποίησε τοπικά υλικά και τεχνίτες για να εκφράσει το «πνεύμα των Μαλδίβων», αναφέρει το ΑΠΕ.

Ένα από τα στοιχεία του πρότζεκτ που τραβούν περισσότερο το μάτι είναι η προβλήτα άφιξης, με ένα στέγαστρο που μοιάζει με γλυπτό κύμα για να προσφέρει ασφάλεια στους αφικνυόμενους. Η όλη δομή καλύπτεται με αχυροσκεπή, επιλογή που απαντιέται και σε άλλα σημεία του πολυτελούς θέρετρου.

Στους εσωτερικούς χώρους, η χρωματική παλέτα εστιάζει σε διάφορες αποχρώσεις του κοκοφοίνικα, ενός από τα πιο διακριτά χαρακτηριστικά του νησιού.