Υπέροχες χειμωνιάτικες εικόνες στο «λαβύρινθο» της Χίου

Ένα ταξίδι στον χρόνο στα στενά των Μεστών - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
8:07
02/03/2019
Υπέροχες χειμωνιάτικες εικόνες στο «λαβύρινθο» της Χίου
3
loading

Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα και πιο καλοδιατηρημένα Μαστιχοχώρια της Χίου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης της Χίου και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο.

Ο λόγος για τα Μεστά, με τη γέννησή τους να τοποθετείται χρονικά στην εποχή του Βυζαντίου. Το σχήμα του χωριού είναι κλειστό τετράπλευρο, τα δρομάκια του παραπέμπουν σε λαβύρινθο ενώ τα σπίτια της εξωτερικής πλευράς λειτουργούσαν ως τείχος, εξ ου και δεν είχαν παράθυρα. Οι μικροί κυκλικοί πύργοι, προσθήκη που έκαναν οι Γενουάτες στην οχύρωση του χωριού, διατηρούνται μέχρι σήμερα, ταξιδεύοντας τον επισκέπτη πίσω στα χρόνια των πειρατών.

Αυτό που κάνει τα Μεστά να ξεχωρίζουν είναι η αρχιτεκτονική τους, προσφέροντας στον επισκέπτη μία μοναδική εμπειρία. Τα σπίτια είναι χτισμένα το ένα πολύ κοντά στο άλλο και επικοινωνούν μεταξύ τους με τους λεγόμενους «θόλους», δηλαδή πολύ μικρά σκεπαστά στενά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ΕΒΕΛΙΝ

    ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΟΠΩΣ Κ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ!!ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΛΑΔΕΣ ΤΟΠΟΛΑΛΙΑ Η ΤΟΥΛΙΠΕΣ, ΥΠΕΡΟΧΕΣ Κ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ ΣΤΡΩΜΕΝΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ!! ΕΛΑΤΕ Κ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ!!!!

  2. avatar giorgos 45

    Ένας πολύ ωραίος προορισμός αλλά όταν γράφεται Μεστά μην βάζετε φωτογραφίες και από άλλα χωριά

  3. avatar Μικε

    Όντως ένας υπεροχος λαβυρυνθος στο βάθος της ιστορίας του από την εποχή των πειρατών υπέροχο περιβάλλον το ισχυρότερο που το καλοκαίρι έχει ζωή με τους ντόπιους φιλόξενους και περήφανους για το χωριό τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει