Με μεσαιωνικό χαρακτήρα στο ιστορικό της κέντρο και κοσμοπολίτικο αέρα η βελγική πρωτεύουσα αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς της δυτικής Ευρώπης.

Οι Βρυξέλλες αποτελούν το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας αλλά και διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μικρές υπαίθριες αγορές, οι χαλαροί άνθρωποι και οι «ναοί» της βελγικής σοκολάτας εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη μεσαιωνική πλατεία της πόλης με τα μπαρόκ κτίρια, τα Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών με περισσότερα από 10.000 έργα τέχνης από τον 15ο ως τον 21ο αιώνα και το Μουσείο Μαγκρίτ.

Το Βελγικό Κέντρο Κόμικς φιλοξενεί τον διάσημο Τεντέν και τον πιστό σκύλο του, Μιλού, τα Στρουμφάκια, τον Λούκι Λουκ και άλλους χάρτινους ήρωες.

Τα πιο διάσημα κτίρια, μνημεία και φυσικά τοπία της Γηραιάς Ηπείρου βρίσκονται σε λιλιπούτειες διαστάσεις στο πάρκο Μίνι Ευρώπη. Κοντά στην Grande Place στο σοκάκι της rue de l’ Etuve βρίσκεται το διάσημο Manneken-Pis, ένα χάλκινο αγαλματάκι που θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει το «ασεβές πνεύμα» της πόλης και χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Σύμφωνα με έναν από τους μύθους, ένας πλούσιος έμπορας είχε χάσει το παιδί του και όταν το βρήκε να κάνει την ανάγκη του σε ένα μικρό κήπο, έφτιαξε ένα άγαλμα για να ευχαριστήσει του κατοίκους που τον βοήθησαν.

Ο ταξιδιώτης θα δει από κοντά το μνημείο του ατόμου που υψώνεται στην καρδιά της πόλης και θα περπατήσει μέσα στις σφαίρες και τους σωλήνες του φουτουριστικού συμβόλου των Βρυξελλών.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Βρυξέλλες / Βέλγιο

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 20 λεπτά αεροπορικώς από την Αθήνα και 3 ώρες από τη Θεσσαλονίκη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.