Άγρια ηφαιστειακή ομορφιά, ανεξερεύνητη ζούγκλα και πανέμορφες παραλίες περιμένουν τον επισκέπτη στο Βανουάτου.

Το αρχιπέλαγος βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό, δυτικά των νησιών Φίτζι και από τα 82 νησιά του, τα δύο μεγαλύτερα είναι το Εσπίριτου Σάντου και το Μαλακούλα.

Κάποια από αυτά είναι ηφαιστειακοί κώνοι, άλλα καλύπτονται από πυκνή ζούγκλα και άλλα αναδύονται από τον ωκεανό σαν κοραλλιογενείς ύφαλοι, με απέραντες κάτασπρες παραλίες γεμάτες κοκκοφοίνικες και γραφικότατους ορμίσκους.

Η πρωτεύουσα της χώρας είναι η Πορτ Βίλα και βρίσκεται στο Εφάτε. Οι 113 γλώσσες που χρησιμοποιούνται, κατατάσσουν το Βανουάτου ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη γλωσσική ποικιλία.

Στους καταρράκτες Mele η αδρεναλίνη συναντά τα τροπικά δάση του Βανουάτου. Η πανοραμική θέα του Κόλπου Μέλε αποτελεί πρωτόγνωρη εμπειρία.

Το ηφαίστειο Yasur είναι το πιο προσεγγίσιμο ενεργό ηφαίστειο στον πλανήτη και βρίσκεται στο νησάκι Τanna,  ή αλλιώς το «νησί της φωτιάς».

Διάφανα, μπλε νερά και πολύχρωμος βυθός συμπληρώνουν την εικόνα του παραδείσου ενώ βασιλεύει το μεγαλοπρεπές δέντρο μπανιάν, τα φύλλα του οποίου σχηματίζουν θόλο που μπορεί να καλύψει τεράστιες εκτάσεις.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

vanouatoumap

Βανουάτου / Νότιος Ειρηνικός

Διαφορά ώρας: 9 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Βάτου (1 ευρώ ισοδυναμεί με 128 βάτου)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Άμπου Ντάμπι, Μελβούρνης και Μπρίσμπεϊν είναι 39 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα και 29 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης, Σιγκαπούρης και Σίδνεϊ.

ΒΑΝΟΥΑΤΟΥ

ΒΑΝΟΥΑΤΟΥ

ΒΑΝΟΥΑΤΟΥ ΒΑΝΟΥΑΤΟΥ ΒΑΝΟΥΑΤΟΥ ΒΑΝΟΥΑΤΟΥ ΒΑΝΟΥΑΤΟΥ

ΒΑΝΟΥΑΤΟΥ