Οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa – Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Lufthansa και Swiss International Air Lines – γίνονται ακόμα πιο ελκυστικές για τους ταξιδιώτες φέτος το καλοκαίρι.

Όπως πάντα, για μια απρόσκοπτη και ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία, οι επιβάτες μπορούν να βασίζονται στο υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, την ποιότητα και την αξιοπιστία του Ομίλου Lufthansa.

23.476 πτήσεις την εβδομάδα προς 308 προορισμούς σε 103 χώρες

Σύμφωνα με το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων, οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa θα προσφέρουν στο ταξιδιωτικό κοινό 23.476 πτήσεις την εβδομάδα σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, μέσω των κόμβων τους στη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, τη Ζυρίχη, τη Βιέννη και τις Βρυξέλλες, αλλά και των πολυάριθμων point-to-point δρομολογίων, οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου θα συνδέουν 308 προορισμούς σε 103 χώρες.

Οι υπηρεσίες αυτές θα ενισχυθούν με περισσότερες από 18.000 πτήσεις κοινού κωδικού με 30 συνεργαζόμενες εταιρείες, προσφέροντας στους επιβάτες ένα πτητικό δίκτυο που καλύπτει σχεδόν όλη την υφήλιο.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων για τις αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa ξεκίνησε την Κυριακή 26 Μαρτίου και θα ισχύει έως το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017.

Σημαντικά νέα από τις αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa:

Lufthansa

Με νέους ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκών πτήσεων εγκαινιάζει η Lufthansa το καλοκαιρινό πρόγραμμα δρομολογίων της για το 2017. Μέσω τακτικών πτήσεων, οι επιβάτες της Lufthansa θα μπορούν να ταξιδεύουν τις «καλύτερες εβδομάδες της χρονιάς» για διακοπές σε παραθαλάσσιους προορισμούς, εξορμήσεις ή τουρισμό πόλεων.

Από τις 27 Μαρτίου 2017, και για πρώτη φορά, θα εκτελούνται 3 πτήσεις/εβδομάδα – κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή – από τη Φρανκφούρτη προς τον δημοφιλή θρησκευτικό προορισμό Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στη βόρεια Ισπανία.

Από τον ίδιο κόμβο θα πραγματοποιούνται επίσης 2 πτήσεις/εβδομάδα προς το Μπορντό (Ζιρόντ, Γαλλία), ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του κρασιού και του ήλιου.

Συγκεκριμένα, κάθε Πέμπτη και Κυριακή, η Lufthansa θα πετάει από τη Φρανκφούρτη για τη  Ζιρόντ, την περιοχή της νοτιοδυτικής Γαλλίας με τη σπουδαία πολιτικοοικονομική σημασία και τη σημαντική πολιτιστική κληρονομιά.

Επιπλέον, η Lufthansa προσφέρει μια πτήση την εβδομάδα από τη Φρανκφούρτη προς το Σάνον (Ιρλανδία). Το Σάνον βρίσκεται στην κομητεία Κλερ, μία από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της Ιρλανδίας.

Το πρόγραμμα καλοκαιρινών προορισμών με αφετηρία τη Φρανκφούρτη ολοκληρώνεται με την Πούλα στην Κροατία και το θέρετρο της Βαλτικής Χέρινγκσντορφ.

Τέλος, ευχάριστα είναι τα νέα για όσους αγαπούν το νησί των λουλουδιών, τη Μαδέρα, αφού στο εξής η Lufthansa θα προσφέρει πτήσεις από τη Φρανκφούρτη προς το Φουντσάλ (Πορτογαλία) όχι μόνο τον χειμώνα, αλλά όλο τον χρόνο, ενώ και το δρομολόγιο Φρανκφούρτη – Πάντερμπορν έχει επανέλθει στο πρόγραμμα πτήσεων του γερμανικού αερομεταφορέα.

Από φέτος το καλοκαίρι, το δίκτυο δρομολογίων της Lufthansa από το Μόναχο εμπλουτίζεται με δύο σημαντικούς προορισμούς. Από τις 28 Μαρτίου 2017, θα πραγματοποιούνται έξι πτήσεις την εβδομάδα προς τη Νάντη, στην Πεΐ ντε λα Λουάρ της Γαλλίας.

Με την έναρξη των πασχαλινών διακοπών, στις 9 Απριλίου 2017, η Lufthansa για πρώτη φορά θα προσφέρει πτήσεις από την πρωτεύουσα της Βαυαρίας στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη βόρεια Ισπανία.

Φέτος το καλοκαίρι οι ταξιδιώτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία για πρώτη φορά να πετάξουν απευθείας από το Μόναχο στο Μαρακές. Οι πτήσεις για τη μεγαλοπρεπή Μαροκινή πόλη που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους φιλότεχνους, θα αναχωρούν κάθε Παρασκευή και Κυριακή.

Πέρα από τους παραπάνω νέους προορισμούς, το φετινό καλοκαίρι η Lufthansa αυξάνει τον αριθμό των εβδομαδιαίων πτήσεων προς τη Μάλτα, την Κολωνία, το Δουβλίνο, τη ρουμανική πόλη Σίμπιου, τη Γενεύη, το Γκρατς και την Αγία Πετρούπολη.

O κόμβος του Μονάχου θα εξυπηρετεί και τους ταξιδιώτες με προορισμό τη Βόρεια Αμερική. Το Μόντρεαλ στον Καναδά και το Ντένβερ των ΗΠΑ θα συνδέονται καθημερινά με την πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

Βοστώνη, Μουμπάι, Νέο Δελχί με το εντυπωσιακό Airbus A350-900 της Lufthansa

Mε το νέο Airbus A350-900 της Lufthansa – το πλέον προηγμένο και φιλικό προς το περιβάλλον αεροπλάνο μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο- θα εκτελούνται δρομολόγια από το Μόναχο προς τη Βοστώνη (από τις 14 Μαρτίου) και το Μουμπάι (από το δεύτερο δεκαπενθήμερο Απριλίου).

Επίσης, ήδη από τις 10 Φεβρουαρίου 2017 και με καθημερινές πτήσεις που θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Airbus A350-900 πετάει προς το Νέο Δελχί, προσφέροντας στους επιβάτες μια μοναδική πτητική εμπειρία.

Austrian Airlines

Η Austrian Airlines προσθέτει άλλον έναν προορισμό στη Βόρεια Αμερική στο καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων του 2017. Από τις 10 Απριλίου θα εκτελούνται με Boeing 777 έως και έξι πτήσεις την εβδομάδα προς το Λος Άντζελες (ΗΠΑ), τη μεγαλύτερη πόλη της Καλιφόρνια.

Στο καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων της η Austrian Airlines θα προσφέρει συνολικά 44 απευθείας πτήσεις/εβδομάδα προς τη Βόρεια Αμερική. Σε αυτές περιλαμβάνονται πτήσεις προς: Μαϊάμι (έως και 5 πτήσεις/εβδομάδα), Λος Άντζελες και Τορόντο (έως και 6 πτήσεις/εβδομάδα), Ουάσιγκτον και Σικάγο (έως και 7 πτήσεις/εβδομάδα) και Νέα Υόρκη (13 πτήσεις/εβδομάδα συνολικά προς τα αεροδρόμια Newark και JFK).

Τέλος, από τις 25 Οκτωβρίου 2017 και κάθε Τετάρτη θα πραγματοποιείται απευθείας πτήση από τη Βιέννη προς έναν ακόμα νέο, δημοφιλή προορισμό -τις Σεϋχέλλες στον Ινδικό Ωκεανό.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων της Austrian Airlines περιλαμβάνει συνολικά 130 προορισμούς.

Brussels Airlines

Η Brussels Airlines εγκαινιάζει πέντε νέους, καλοκαιρινούς, τουριστικούς προορισμούς από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Το Μουμπάι (Ινδία) (5 πτήσεις/εβδομάδα από τις 30 Μαρτίου), η Ρόδος, το Φουντσάλ (Πορτογαλία), το Κομίζο (Ιταλία) και η Πάλμα ντε Μαγιόρκα (Ισπανία) περιλαμβάνονται για πρώτη φορά στο καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων της βελγικής αεροπορικής εταιρείας του Ομίλου Lufthansa.

Παράλληλα η Brussels Airlines αυξάνει τις πτήσεις σε υφιστάμενα δρομολόγια προς Αθήνα, Λισσαβόνα και Πόρτο (Πορτογαλία), Αλικάντε (Ισπανία), Μπορντό (Γαλλία), Μπίλουντ (Δανία), Βαρσοβία (Πολωνία), Αμπιτζάν (Ακτή Ελεφαντοστού) και Άκκρα (Γκάνα).

Eurowings

H Eurowings συνεχίζει και την καλοκαιρινή περίοδο 2017 να επεκτείνει το πρόγραμμα πτήσεων μεγάλων αποστάσεων από Κολωνία / Βόννη. Ειδικότερα, από τον Ιούνιο οι επιβάτες θα μπορούν να πετούν δύο φορές την εβδομάδα προς το Λας Βέγκας (ΗΠΑ). Για πρώτη φορά στο καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων της Eurowings εμφανίζεται ένας προορισμός στην Αφρική, το Βίντχουκ (Ναμίμπια), ενώ από την Κολωνία θα εκτελούνται ακόμα 3 δρομολόγια/εβδομάδα προς το εμβληματικό γερμανικό νησί Συλτ. Το όμορφο ελληνικό νησί Κάρπαθος θα συνδέεται με την Κολωνία με μια πτήση την εβδομάδα. Οι πόλεις της ανατολικής Ευρώπης Πούλα (Κροατία) και Κρακοβία (Πολωνία), θα εξυπηρετούνται με δύο και έξι πτήσεις/εβδομάδα αντίστοιχα από το Ντίσελντορφ.

Για τους επιβάτες που δεν θέλουν να πετάξουν μακριά για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, η Eurowings φέτος το καλοκαίρι θα εκτελεί από το Ανόβερο τρεις πτήσεις/εβδομάδα για την Ίμπιζα (Ισπανία) και μία για το Κάλιαρι (Σαρδηνία). Παράλληλα θα προσφέρονται δυο δρομολόγια την εβδομάδα προς στην πόλη Φάρο, στο νομό Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Το Φάρο (Πορτογαλία) θα συνδέεται και με το αεροδρόμιο Τέγκελ στο Βερολίνο κάθε Κυριακή.  Μια πτήση κάθε εβδομάδα θα συνδέει επίσης το Βερολίνο με το δημοφιλές νησί της Μυκόνου.

Δύο νέα δρομολόγια για τους επιβάτες της Eurowings θα προσφέρονται επίσης από τη Στουτγκάρδη. Ειδικότερα από εκεί θα εκτελούνται τρεις πτήσεις/εβδομάδα προς την Πίζα (Ιταλία) και μία πτήση/εβδομάδα προς την Κύπρο.

Επιπλέον, η Eurowings προσθέτει στο καλοκαιρινό πρόγραμμά της τέσσερα νέα δρομολόγια με αφετηρία τη Βιέννη. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα προς την Καβάλα, δύο προς τη Σαντορίνη, μία προς τη Λαμέτζια Τέρμε στην Καλαβρία (Ιταλία) και τρεις προς το Ζαντάρ στη βόρεια Δαλματία.

Δύο αεροσκάφη τύπου Airbus A320 θα βρίσκονται στη νέα βάση της Eurowings στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα από το τέλος Μαΐου 2017 και από εκεί θα εκτελούν πτήσεις προς  Πάντερμπορν/Λίπσταντ, Μύνστερ/Οσναμπρούκ και Σααρμπρούκεν, καθώς και προς τη Βασιλεία στην Ελβετία.

Για πρώτη φορά η Eurowings θα προσφέρει συνολικά 32 νέα δρομολόγια από Μόναχο προς: Παρίσι, Λονδίνο, Άμστερνταμ (6 πτήσεις/ εβδομάδα), Νάπολη (3πτήσεις/εβδομάδα) και Μύκονο (2 πτήσεις/εβδομάδα).

SWISS

Η Swiss International Air Lines (SWISS) ενισχύει τις πτήσεις από Ζυρίχη και Γενεύη στο καλοκαιρινό πρόγραμμά της. Από τις 22 Απριλίου 2017 θα εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια προς Σαν Φρανσίσκο (ΗΠΑ) με το Boeing 777-300ER, ενώ από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, το ίδιο αεροσκάφος θα εξυπηρετεί σε εβδομαδιαία βάση και έξι από τις 12 αεροπορικές συνδέσεις με το Σικάγο.

Η SWISS προσθέτει επίσης πέντε νέους καλοκαιρινούς προορισμούς:  το Μπέργκεν, το Κορκ, το Φιγκαρί, τη Νις και το Συλτ. Με την προσθήκη επιπλέον αεροσκαφών Bombardier CSeries στη Ζυρίχη και τη Γενεύη, η SWISS θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους επιβάτες της στα ευρωπαϊκά δρομολόγια ακόμα μεγαλύτερη άνεση.

Τέλος, η αεροπορική εταιρεία Edelweiss, η οποία ανήκει στον Όμιλο της SWISS, θα αρχίσει να εξυπηρετεί και το νησί της Ζακύνθου κατά την καλοκαιρινή περίοδο.